back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΕ: Έκκληση για συγκράτηση και ηρεμία στην πολιτική ηγεσία του Λιβάνου

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για συγκράτηση και ηρεμία προς την πολιτική ηγεσία και όλους τους πολιτικούς παράγοντες στον Λίβανο απηύθυνε σήμερα η ΕΕ.

«Η ΕΕ παρακολουθεί πολύ στενά τι συμβαίνει στο Λίβανο και ποιος συμπεριφέρεται πώς σε αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές τάξεις και όλοι οι πολιτικοί ηγέτες στον Λίβανο έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει, καθώς επίσης έχουν το καθήκον και την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι προχωρά η έρευνα για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο. «Ο λαός του Λιβάνου περιμένει νόμιμες απαντήσεις. Είναι ανάγκη αυτή η έρευνα να προχωρήσει γρήγορα με διαφανή, αμερόληπτο και ανεξάρτητο τρόπο χωρίς καμία παρέμβαση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τέλος, ο Πίτερ Στάνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το θέμα των κυρώσεων κατά προσώπων που υπονομεύουν τη δημοκρατία στον Λίβανο. «Αν τα κράτη-μέλη έχουν την αίσθηση ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, πρέπει να θέσουμε ξανά το θέμα στην ατζέντα», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα