back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Έξι προληπτικά μέτρα για τις επόμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψη στη γ.γ. Πολιτική Προστασία.

Σώος και καλά στην υγεία του είναι ο οδηγός αυτοκινήτου που φερόταν να αγνοείται στο Πικέρμι, όταν το όχημα του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Ήμερος Πεύκος. Ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία, λέγοντας ότι εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στην περιοχή, λίγο πριν αυτό παρασυρθεί από το ρέμα.

Προβλήματα αυτή την ώρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και στην ηλεκτροδότηση σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Κορωπί. Νωρίτερα σημειώθηκαν διακοπές σε Εξάρχεια και Κατω Πατήσια καθώς και σε περιοχές του Ρέντη.

Σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.164 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων. 646 κλήσεις στην Αττική

Μέχρι στιγμής κλειστές παραμένουν η Λ. Ποσειδώνος, η Κωνσταντινουπόλεως και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Αναλυτικά όλοι οι κλειστοί δρόμοι τον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina9.84.gr

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στον Αθήνα 984 τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και αύριο το μεσημέρι θα είναι ισχυρότερα και στην Εύβοια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα, πολλά προβλήματα και στα Νέα Στύρα Ευβοίας όπου πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια.

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει. Εύχομαι κουράγιο και αντοχή στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο Twitter.

Αύξηση των θανάτων από κορονοϊό καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 46 ασθενείς έχασαν της ζωή τους. 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.601 κρούσματα.

Την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας – ΗΠΑ, υπέγραψαν σήμερα στην Ουάσιγκτον οι δυο υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Αντονι Μπλίνκεν.

Στο κείμενο της Συμφωνίας περιλαμβάνεται υπό μορφή ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής η ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ για «την ασφάλεια, κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα» της Ελλάδας.

Το Δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Νοεμβρίου του 1990, θα παραμείνει σε «ισχύ» για μια περίοδο πέντε ετών, αναφέρει το έγγραφο, και θα παραμείνει σε ισχύ στη συνέχεια εκτός αν τερματιστεί από κάποιο από τα δύο μέρη με γραπτή ειδοποίηση, δυο χρόνια πριν δια της διπλωματικής οδού.

Η υπογραφή της νέας, Συμφωνίας Ελλάδας ΗΠΑ, «σφραγίζει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και, ταυτόχρονα, αποτελεί ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή μας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Γερουλάνος προστίθενται στις υποψηφιότητες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Στην «κούρσα» βρίσκονται ήδη οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Κεγκέρογλου και Γερουλάνος έχουν ζητήσει από την ΕΔΕΚΑΠ μια μικρή χρονική παράταση προκειμένου να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές. Εντός του επόμενου διημέρου είναι πιθανό να λάβει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συνεχίσει κατ’ οίκον θεραπευτική αγωγή.

Ακριβότερο κατά 45% σε σχέση με πέρυσι θα διατίθεται από αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του θα ξεκινά από 1 ευρω και 13 λεπτά έως 1 ευρω και 15 λεπτά. Στα νησιά δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1,20 ευρώ το λίτρο. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης.

Στη Γερμανία, στα αζήτητα είναι τo μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διαθέσει συνολικά 600 δισεκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση του Φιλελεύθερου κόμματος μόλις το 1,45% των κονδυλίων αντλήθηκαν από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης.

Το Ηράκλειο ανέλαβε τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2023 μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής των Αγώνων.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα