back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Φώφη Γεννηματά δίνει τη μάχη της – ΠτΔ: Είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει

Διαβάστε επίσης

Η εισαγωγή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και η δήλωση της ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις επερχόμενες εκλογές λόγω της επιδείνωσης της υγείας της, προκάλεσε  ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης και συμπαράστασης και όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο.

Στο νοσοκομείο την επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ευχήθηκε στην Φώφη Γεννηματά να πάνε όλα καλά με την υγεία της λέγοντάς της ότι είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου: «Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.»

Η κυρία Γεννηματά δεν κατάφερε να  παραστεί το βράδυ της Δευτέρας στην προγραμματισμένη συγκέντρωσή της στη Νέα Ιωνία, όπου την εκπροσώπησε ο γραμματέας της παράταξης, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες και τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση σημειώνοντας ότι ευχή όλων μας είναι να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή..

Μηνύματα στήριξης από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα» , ανέφερε μέσω twitter o ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτηση του τονίζει: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος»

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά και από τον Χάρη Καστανίδη, επίσης υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. «Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια. Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», δήλωσε ο κ. Καστανίδης

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται η Φώφη Γεννηματά μετέβη απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ευχήθηκε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ καλή ανάρρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε περίπου για 10 λεπτά προσέφερε λουλούδια στην κ. Γεννηματά και της εξέφρασε τη συμπαράσταση του.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προτάσσεται η υγεία της προέδρου – Πρώτες άτυπες συζητήσεις για τη διαδικασία εκλογής

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις ανακύπτουν και νέα δεδομένα ως προς την εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικρατεί αμηχανία καθώς όπως αναφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σε αυτή τη φάση , όλοι προτάσσουν την ηθική διάσταση της ασθένειας που επι μακρόν έχει δοκιμάσει την Φώφη Γεννηματά καθώς είναι γνωστός ο αγώνας που έχει δώσει με τον καρκίνο.

Προς το παρόν οι τρεις υποψήφιοι Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης , αφού εξέφρασαν τις θερμές ευχές τους για ταχεία ανάρρωση της κ. Γεννηματά, τηρούν στάση αναμονής παγώνοντας τις προεκλογικές τους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ, ενδεχομένως εντός της ημέρας να υπάρξουν κάποιες πρώτες άτυπες συζητήσεις στα κομματικά όργανα καθώς και μεταξύ των τριών υποψηφίων .

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα διαδόχου στο κόμμα μέχρι τις εκλογές, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση της ίδιας της κ. Γεννηματά η οποία ανέφερε: : «Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά και ο Ευαγγελος Βενιζέλος ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων «Φώφη, έχω σοκαριστεί. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά περαστικά. Τα πολιτικά έχουν δευτερεύουσα και μικρή σημασία.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο, Παρασκευή 15/10 λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, και ενδεχομένως να τεθεί θέμα παράτασης καθώς όπως ανέφεραν και μέλη της ΚΟ, θα πρέπει να επιδειχθεί κάποια ελαστικότητα . Τυπικά η αρμοδιότητα ανήκει στην Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένα να λάβει τις όποιες αποφάσεις.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μετέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε στη Φώφη Γεννηματά το εξής μήνυμα: «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη.

Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης .

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα