back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με πολλούς νεκρούς και τραυματίες είχαμε στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, σύμφωνα με την Νορβηγική αστυνομία

Δεν δείχνει σημάδια ύφεσης η πανδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό μολύνσεων και νοσηλειών να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Ένα στα τέσσερα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι παιδιά και έφηβοι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε 2.338 νέα κρούσματα. 31 συμπολίτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 343 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, από απόψε με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, εστάλη ήδη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική από αύριο τα ξημερώματα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το Σάββατο.

 

Η παράταξη της ΝΔ στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ως κυβέρνηση και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και η στάση αυτή ήταν αυτονόητη και όταν ο λαϊκισμός έφερε την πατρίδα μας ένα βήμα πριν τον εξοστρακισμό από την ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής έστειλε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συνεννόησης, ενώ έκανε λόγο και για αδυναμίες της σημερινής Ευρώπης σημειώνοντας μεταξύ άλλων την επαμφοτερίζουσα, όπως είπε, στάση της έναντι της Τουρκίας, η οποία συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή.

Την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε η Κομισιόν. Επισημαίνει ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε στοχευμένα μέτρα που μπορούν γρήγορα να μετριάσουν τον αντίκτυπο της έκρηξης των τιμών στους ευάλωτους καταναλωτές και στις μικρές επιχειρήσεις.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι οι χονδρικές τιμές θα παραμείνουν υψηλές μέχρι την άνοιξη, οπότε αναμένεται να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι οι τιμές θα παραμείνουν έκτοτε υψηλότερα απ’ ό,τι ο μέσος όρος των προηγούμενων χρόνων.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω τις προμήθειες φυσικού αερίου σε άλλες χώρες και μάλιστα στις ποσότητες που θα μας ζητηθούν”, δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Μείωση του δημόσιου χρέους από φέτος και επιστροφή της Ελλάδας στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 προβλέπει για τη χώρα μας το ΔΝΤ. Παράλληλα, βελτιώνει τις εκτιμήσεις του για το ύψος του χρέους, το οποίο προβλέπει ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 200% του ΑΕΠ από το 2022.

 

Σε εξέλιξη άτυπες συζητήσεις στο ΚΙΝΑΛ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων κ.κ.Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη και συνεργατών της κ. Γεννηματά η οποία απεσύρθη από την μάχη της προεδρίας λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της υγείας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει αλλαγή ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο επ’ αυτού να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τα κομματικά όργανα.

 

Το πράσινο φως στους 17ρηδες να πιάσουν τιμόνι δίνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, αρκεί να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο ένας συνοδός. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr. Από τις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας – την Παρασκευή σε υπουργική σύσκεψη θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα