back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Κοροβέση: Μέσω της Fabric Republic πιάνουν τόπο ρούχα που δεν χρησιμοποιούνται

Διαβάστε επίσης

 

Tο φθινόπωρο, με την αλλαγή εποχής και τον διαχωρισμό των ρούχων σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά, συνειδητοποιούμε ποια θέλουμε να κρατήσουμε απ όσα έχουμε στη ντουλάπα μας. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια, καθιστώντας τη βιομηχανία ενδυμάτων τη δεύτερη μολυσματικότερη στον πλανήτη, επειδή εκλύει στην ατμόσφαιρα 1,3 δισ τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι άνθρωποι που ζουν στο όριο της φτώχειας αδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό.

Η Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, ένα κοινωνικό εργαστήριο που εστιάζει στις ανάγκες του κόσμου, στη βιωσιμότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα και σε συνανθρώπους μας.

«Προτείνουμε σε όσους θέλουν τα ρούχα τους να πιάσουν τόπο, να τα φέρουν σε εμάς, σε περισσότερα από 80 σημεία συλλογής. Όσα είναι σε καλή κατάσταση πλένονται, συσκευάζονται και επαναπροωθούνται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Συνεργαζόμαστε με τον Ερυθρό Σταυρό, τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το Δήμο Αθηναίων, όπως και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση παιδιών και ηλικιωμένων, δομές ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες» λέει στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η Κυριακή Κοροβέση, κοινωνική λειτουργός υπεύθυνη επικοινωνίας της Fabric Republic.

Όσο για τα ρούχα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, μέσω του οργανισμού δεν καταλήγουν σε χωματερή ούτε πετιούνται στα σκουπίδια. Όπως εξηγεί «Διατίθενται σε εργαστήρια ρουχισμού όπου απασχολούνται άτομα από ευάλωτες ομάδες και μέσα από κατάλληλη επεξεργασία κατασκευάζονται άλλα προϊόντα όπως κασετίνες, τσάντες κλπ».

Στα 3 χρόνια λειτουργίας της, η Fabric Republic έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργασιών με πάνω από 70 φορείς προσφέροντας καθαρό ρουχισμό σε περισσότερους από 200 χιλιάδες ανθρώπους. Πιστεύει στη συνειδητή κατανάλωση και στην επίδραση των αγοραστικών συνηθειών στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται για τις ανάγκες και τους σκοπούς της τράπεζας ρουχισμού, βάσει ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας, εστιασμένου στην αλληλεγγύη και στη βελτιστοποίηση φυσικών πόρων.
Μέσα από το site www.fabricrepublic.gr ενημερώνεστε για τα σημεία όπου μπορείτε να προσφέρετε ρούχα. Ή να συμβάλετε εθελοντικά, καλώντας στο τηλέφωνο 211. 411. 71.20 ή επικοινωνώντας μέσω facebook και instagram. To Fabric Republic είναι μια πρωτοβουλία της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, www.iasismed.eu.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα