back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Με κακοκαιρία όλη η εβδομάδα – Μικρό διάλειμμα την Τετάρτη

Διαβάστε επίσης

Στη κακοκαιρία που επιμένει σε Εύβοια και Μαγνησία και στο χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να φέρει μεγάλα ύψη βροχής στο τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κολυδάς, στην πρόβλεψή του για τον καιρό της εβδομάδας, στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Σήμερα μέχρι και αύριο θα επηρεαστεί με μια δεύτερη διαταραχή από τα δυτικά, μεγάλο μέρος της χώρας. Κυρίως η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Θα ακολουθήσει τη διαδρομή από Πελοπόννησο προς Αττική και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί βορειότερα, σε Μακεδονία και Θράκη» είπε σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Μόνο στους ορεινούς όγκους της Ανατολικής Ελλάδος και στο Πήλιο, έπεσαν το περασμένο τριήμερο γύρω στα 500 χιλιοστά βροχής, κυρίως στα ανατολικά του Πηλίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αέριες μάζες ερχόντουσαν από τις Σποράδες με κατεύθυνση τη Θεσσαλία, όπου λόγω και της ορογραφίας είχαμε αυτά τα μεγάλα ύψη βροχής.»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «την Τετάρτη θα έχουμε καλό καιρό, αλλά την Πέμπτη, θα δημιουργηθεί ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό που θα φέρει περισσότερα ύψη βροχής και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, επηρεάζοντας σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας και όχι μόνον την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με βροχές, καταιγίδες και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Στη Φλώρινα και στη Κοζάνη ενδεχομένως πέσει κάτω και από τους 15 βαθμούς, ενώ αντίθετα στο Νότο όπως στην Κρήτη η εικόνα είναι διαφορετική, με τον υδράργυρο έως και τους 20 με 30 βαθμούς. Πάντως γενικά η θερμοκρασία δε θα πέσει σημαντικά, λόγω των νοτιάδων.»

Για την Αττική ο κ Κολυδάς τόνισε πως «Περιμένουμε και πάλι βροχές σήμερα προς το απόγευμα με διάρκεια μέχρι αύριο το μεσημέρι οπότε και θα αρχίσει η βελτίωση.»
Επέστησε μάλιστα την προσοχή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου στις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην Αθήνα. «Από το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή  θα μας επηρεάσει ένα νέο σύστημα, αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής και πρέπει να το έχουμε υπ όψη μας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα