back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τη Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, μια καλόγρια που είχε απαχθεί το 2017 από τζιχαντιστές

Διαβάστε επίσης

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε σήμερα την Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, μια Κολομβιανή καλόγρια, η οποία είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από τζιχαντιστές στο Μαλί και αφέθηκε ελεύθερη χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

“Σήμερα το πρωί πριν από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας (…) ο Πάπας συνάντησε την Κολομβιανή αδελφή Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, η οποία είχε απαχθεί το 2017 και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερη”, αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του ο Ματέο Μπρούνι.

Χθες το βράδυ η προεδρία του Μαλί είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση νωρίτερα την ίδια ημέρα της Ναρβάες, ενώ η αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Μάρτα Λουσία Ραμίρες είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της ότι οι κολομβιανές αρχές εργάζονταν για “πολλούς μήνες” για την απελευθέρωση της μοναχής και ότι ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε αναφέρει το ζήτημα αυτό σε συνομιλίες που είχε με ηγέτες του Μαλί, της Σενεγάλης και της Γκάνα.

Η Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες είχε απαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 κοντά στην Κουτιάλα, η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπαμακό και κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Αυτή εργαζόταν για έξι χρόνια σε ιεραποστολή στην ενορία του Καράνγκασο μαζί με άλλες τρεις μοναχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα