back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και τοπικές χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Αναμένεται να πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες. Τις βραδινές ώρες αύριο η κακοκαιρία θα μετακινηθεί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στο μεταξύ, σε πλήρη επιφυλακή οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ στην Εύβοια.

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ προς τη Βόρεια Εύβοια τις επόμενες ημέρες, προανήγγειλε ο αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στην περιοχή. Μαζί με τον υφυπουργό κλιματικής αλλαγής Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

Η κακοκαιρία έπληξε περιοχές της Λάρισας και του Πηλίου. Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Σωτηρίτσα – Παλιουργιά. Σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και υποδομές στους Δήμους Ζαγοράς και Ρήγα Φεραίου. Ενδεικτικά στη Ζαγορά η βροχή των τελευταίων 72 ωρών αντιστοιχεί σε βροχοπτώσεις διετίας στην Αθήνα!

Ο 52χρονος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, διπλωμάτης καριέρας και νυν Υπουργός Εξωτερικών, εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των κυβερνητικών εταίρων και θα είναι ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας, στη θέση του παραιτηθέντος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος βρίσκεται υπό εισαγγελική διερεύνηση για διαφθορά.

Στο μεταξύ, η παραίτηση Κουρτς πυροδότησε σήμερα, μπαράζ ανακοινώσεων και σκληρής αντιπαράθεσης στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

1.358 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά: 261 στην Αττική και 236 Θεσσαλονίκη. Στους 333 ανέρχονται οι ασθενείς covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον 30 θάνατοι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας.

Σε 173 σημεία σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ, θα βρίσκονται από τις εννέα το πρωί, σε κεντρικά σημεία στο Μαρούσι, τον Πειραιά, τον Άλιμο, τον Άγιο Στέφανο, το Ίλιον, το Χαϊδάρι, την Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα.

Ξεκινούν αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις, προκειμένου οι εμβολιασμένοι έφηβοι, 15 έως 17 ετών να προμηθευτούν το voucher που θα τους εξασφαλίσει δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

‘’Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική θέση της χώρας μας, καθώς και τον σταθεροποιητικό ρόλο που παίζουμε στην ευρύτερη περιφέρεια.. Η στρατηγική σχέση μας με τις ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της’’ υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος- αυτή την εβδομάδα – μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να υπογράψει το δεύτερο τροποποιητικό πρωτόκολλο της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας πραγματοποίησε αεροσκάφος με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Όπως έγινε γνωστό κατά την απογείωσή του από το ίδιο αεροδρόμιο πουλιά εισχώρησαν στον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις Βρυξέλλες στην πορεία 3ων χιλιομέτρων για το κλίμα που διοργανώθηκε εν όψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση από την εκδήλωση της πανδημίας.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18.1 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα