back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Άρση των απαγορεύσεων από σήμερα σε ψυχαγωγία και εστίαση για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να βρίσκονται εντός των αμιγών για εμβολιασμένους χώρους, χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο.

Στους μεικτούς χώρους, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως πριν. Επίσης, από σήμερα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Προσαρμοσμένο σ’ αυτές τις αλλαγές, είναι το σχέδιο ελέγχων που ξεκινούν από σήμερα μικτά κλιμάκια της αστυνομίας και της Αρχής Διαφάνειας σε όλη την επικράτεια. Θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.324 νέα κρούσματα. 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του ιού, ενώ 334 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αύριο, ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου για τα άτομα άνω των 50 ετών και τις ευπαθείς ομάδες. Η 3η δόση θα γίνεται μόλις συμπληρωθούν 6 μήνες από την 2η.

Περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το «νέο» επίδομα θέρμανσης μετά τη διεύρυνση τόσο των εισοδηματικών όσο και των περιουσιακών κριτηρίων. Το επίδομα αφορά όλες τις μορφές καυσίμων δηλαδή πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα κλπ. Για το ηλεκτρικό ρεύμα, διπλασιάζεται η επιδότηση έως 18 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον μήνα, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα λαμβάνουν επιδότηση 24 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Αναφορικά με το φυσικό αέριο, η ΔΕΠΑ θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές, για να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές. Συνολικά το πακέτο μέτρων ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Την έξοδο του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου, ανακοίνωσε η Άγκυρα. Η νέα NAVTEX έχει ισχύ έως τις 21 Δεκεμβρίου. Το Oruc Reis, θα συνοδεύεται από τα πλοία “Αταμάν” και “Τζενγκίζ Χαν”.

Συνομιλίες με εκπροσώπους των Ταλιμπάν θα έχει σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ αμερικανική αντιπροσωπεία, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα τους ασκηθούν πιέσεις για σεβασμό στα δικαιώματα των γυναικών και το σχηματισμό μιάς κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς.

Σε μια παγκόσμια συμφωνία για να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες εταιρείες θα πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% κατέληξαν 136 χώρες, από τις 140, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Aνάμεσά τους και οι 27 της Ε.Ε. παρά τις αρχικές αντιρρήσεις Ιρλανδίας, Εσθονίας και Ουγγαρίας.

Στο μπάσκετ και για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 74-68 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα