back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Τα έργα υπογειοποίησης στο γήπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται κανονικά

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά το γήπεδο της ΑΕΚ εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως σταμάτησαν τα έργα υπογειοποίησης.

Νωρίτερα την Τετάρτη έγινε γνωστό πως η ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατέθεσε αίτηση διακοπής των εργασιών για την υπογειοποίηση με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, μάλιστα, ότι η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: ”Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”, αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».
Συγκεκριμένα, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε ζητήσει από την Περιφέρεια τη διακοπή των εργασιών, αφού δεν είχε καταβληθεί ο 11ος λογαριασμός, το οποίο μεταφράζεται ως μη ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στις οικονομικές της υποχρεώσεις για το έργο.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας, ωστόσο, αναφέρει:
Με αφορμή μιας σειράς αναρτήσεων στα ηλεκτρονικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, όπου γίνεται αναφορά σε υπηρεσιακό έγγραφο για διακοπή εργασιών της αναδόχου εταιρείας του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθαρίζει ότι:
1. Δεν υπάρχει καμία διακοπή στις εργασίες του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιείται κανονικά, εντός χρονοδιαγραμμάτων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
2. Η ανάδοχος εταιρεία ουδέποτε σταμάτησε να εκτελεί το έργο.
3. Η έγκαιρη ολοκλήρωση του γηπέδου της ΟPAP Arena και των συνοδών έργων, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο αυτό εγχείρημα πλευρών.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα