back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Καββαθάς: Με τα νέα μέτρα, βγαίνει η εστίαση από το στόχαστρο για μετάδοση του κορονοϊού-Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Θετικά κρίνει, σε γενικές γραμμές, ο κλάδος της εστίασης τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

«Θεωρώ ότι το Υπουργείο Υγείας βγάζει από το στόχαστρο την εστίαση για τη μετάδοση του ιού και δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε χωρίς περιοριστικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα και με μουσική και χορό στις χαρακτηρισμένες κόκκινες περιοχές» δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και για τα κρούσματα παραβατικότητας, τόνισε «στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κλάδος λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα που ορίζονται κάθε φορά από πλευράς πολιτείας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα σε επίπεδο κύκλου εργασιών, διότι εκ των πραγμάτων έχουμε χάσει και θα χάνουμε μέχρι τον Μάρτιο, το 50% των δυνητικών μας πελατών, λόγω και του φόβου που υπάρχει.
Επί 18 μήνες ο κλάδος δοκιμάζεται και χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Παράλληλα σχολίασε ότι «η διαδικασία δημιουργεί και κόστη για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός έλεγχος. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος στην είσοδο του καταστήματος – ανάλογα με τη δυναμικότητα που έχει – για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού και των στοιχείων ταυτότητας των πελατών. Μέχρι σήμερα, είναι πολύ μικρή η παραβατικότητα στον κλάδο της εστίασης κι οι έλεγχοι διεξάγονται κανονικά, καθώς μοναδική επιλογή .»

Ο κ. Καββαθάς απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, κάνοντας ωστόσο λόγο για λάθος πολιτικές και αμφιθυμίες, ενώ σημείωσε το υψηλό ποσοστό ανταπόκρισης εργαζομένων και επαγγελματιών της εστίασης.
«Το φάρμακο είναι ο εμβολιασμός, δεν έχουμε άλλο μέτρο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Δυστυχώς από λάθος πολιτικές, από ταλαντεύσεις των ειδικών έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Απευθύνουμε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Ως προς τον εμβολιασμό, πλησιάζουμε στο 75% εργαζομένων και επαγγελματιών στην εστίαση.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα