12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Συρρικνώνονται εκ νέου τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU)

Διαβάστε επίσης

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε νέα δημοσκόπηση, καθώς εμπεδώνεται το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα, το οποίο μάλιστα σήμερα έμεινε και εκτός διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, CDU/CSU εξασφαλίζουν την προτίμηση του 19% των ψηφοφόρων, 5,4% κάτω από το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ, αντιθέτως, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ενισχύεται σημαντικά και από 25,7% που έλαβε στις εκλογές, φθάνει στο 28%. Πιο κοντά στις εκλογικές τους επιδόσεις βρίσκονται οι Πράσινοι με 15% (14,8% στις εκλογές) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 14% (11,5%).

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός θεωρείται καταλληλότερος προκειμένου να ανανεώσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, το 24% επιλέγει τον πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Φρίντριχ Μερτς, το 21% τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Νόρμπερτ Ρέτγκεν και το 7% τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. Υπέρ του νυν αρχηγού του κόμματος ‘Αρμιν Λάσετ εκφράζεται μόλις το 2% των ερωτηθέντων. Μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης, ο κ. Μερτς προηγείται ακόμη πιο ξεκάθαρα, με 41%, έναντι 21% του κ. Ρέτγκεν, 10% του κ. Σπαν και 5% του κ. Λάσετ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο κόμμα είναι και το γεγονός ότι το 22% των υποστηρικτών του δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους προαναφερθέντες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα