back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς απουσίες οι μαθητές για τον εμβολιασμό τους

Διαβάστε επίσης

Δεν θα παίρνουν απουσίες οι εμβολιασμένοι μαθητές, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν στα παιδιά που εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «οι μαθητές και οι μαθήτριες, που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους».

Νέα πλατφόρμα: «edupass.gov.gr»

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει επίσης ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα edupass.gov.gr που αφορά μαθητές και φοιτητές. Σε αυτήν πλέον δηλώνονται και τα αποτελέσματα πάσης φύσεως διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό (self test, rapid, PCR), ενώ εκεί καταχωρίζονται και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρακολούθησης των μαθημάτων στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και σε λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr». Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στις εκπαιδευτικές δομές.

Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα επιτρέπεται ή όχι η είσοδος σε εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένα δομές θα αναφέρει: μη επιτρεπτή παρουσία, (β1) επιτρεπτή παρουσία, (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου, γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα