back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση για τη δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη το 2014

Διαβάστε επίσης

Στις 13 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την υπόθεση δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2014 στη Δάφνη, για την οποία δικάζονται τρεις άντρες και μία γυναίκα, καταδικασμένοι σε ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη.

Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε “έγκλημα μέσω facebook” καθώς το θύμα παγίδευτηκε από την 31 ετών, σήμερα, κατηγορούμενη η οποία πέτυχε να κλείσει ραντεβού με το θύμα στο σπίτι του. Εκεί διευκόλυνε τους τρεις φίλους της να εισέλθουν στο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι συγκατηγορούμενοι της να φιμώσουν τον ενεχυροδανειστή προκαλώντας τον θάνατο του και να ληστέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η δίκη στο Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο ξεκίνησε σήμερα μετά από αναίρεση που άσκησε ο ‘Αρειος Πάγος στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το 2018, το οποίο είχε καταδικάσει και τους τέσσερις κατηγορούμενους σε ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξη, αυξάνοντας μάλιστα την πρωτόδικη ποινή των 22 ετών κάθειρξης που είχε επιβληθεί στην γυναίκα.

Ο Άρειος Πάγος (Ζ’ Ποινικό Τμήμα) άσκησε αναίρεση της εφετειακής απόφασης όσον αφορά τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της 31χρονης κατηγορουμένης η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το Εφετείο έσφαλε με την καταδίκη της γυναίκας για την συγκεκριμένη πράξη και θεώρησε πως η 31χρονη πρέπει να δικαστεί εκ νέου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Κατά τους αρεοπαγίτες, η συνδρομή της γυναίκας στην δολοφονία του ενεχυροδανειστή ήταν η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ενεχυροδανειστή.

Εφόσον το παρών δικαστήριο υιοθετήσει το σκεπτικό του Αρείου Πάγου, η ποινή που θα επιβάλει στην γυναίκα δεν θα ξεπερνά τα 15 έτη. Σε αυτή την περίπτωση, η 31χρονη αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα καθώς έχει συμπληρώσει συνολικά επτά χρόνια κράτησης. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στους τέσσερις κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μεταφηβικής ηλικίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα