back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μυστήριο με παρουσία του Σαακασβίλι στη Γεωργία – Διαψεύδει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος καταζητείται στη χώρα του για τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έφθασε στην παραθαλάσσια πόλη Μπατούμι.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο 53χρονος Σαακασβίλι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι βρίσκεται ήδη στη Γεωργία.

“Αυτό είναι το Μπατούμι μου. Στις 2 Οκτωβρίου πρέπει όλοι να πάμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα (το κόμμα του, το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση)…Μου έλειψε τόσο πολύ αυτό το μέρος, σήμερα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα…διακινδύνευσα τα πάντα, τη ζωή μου και την ελευθερία μου για να είμαι εδώ και το μόνο που σας ζητώ είναι να πάτε στις κάλπες”, είπε ο Σαακασβίλι σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Ο Σαακασβίλι ανακοίνωσε ότι το σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα, Τμπιλίσι, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

“…Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές για ολόκληρη την Γεωργία. Στις 2 Οκτωβρίου θα μετράμε μαζί ψήφους και στις 3 Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούμε στην λεωφόρο Ρουσταβέλι, στην Πλατεία Ελευθερίας και όταν θα είμαστε 100.000 κανένας δεν θα μπορεί να μας νικήσει. Σίγουρα θα είμαι μαζί σας. Ελπίζω για εσάς και σας παρακαλώ να παραμείνετε ενεργοί”, συνέχισε στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Ο Σαακασβίλι είχε ανακοινώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να επιστρέψει στη Γεωργία για τις εκλογές παρότι η κυβέρνηση τον είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι θα τον συνελάμβανε άμεσα μόλις διέσχιζε το σύνορο.

Την Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος από το 2013, είχε δημοσιεύει μια φωτογραφία με ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό το Τμπιλίσι για το βράδυ του Σαββάτου, ημέρα των τοπικών εκλογών.

Το κόμμα του, το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, δεν επιβεβαίωσε επισήμως την άφιξή του.

Το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων ωστόσο δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι ο Σαακασβίλι δεν πέρασε τα σύνορα της χώρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο, ο Ιρακλί Κομπαχίτζε, χαρακτήρισε πλαστό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Σαακασβίλι.

“Θα σας το πω μια ακόμη φορά, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι δεν βρίσκεται στο Μπατούμι, το βίντεό του δεν γυρίστηκε καν στην Γεωργία. Είναι ένας καραγκιόζης”, είπε ο Κομπαχίτζε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα