back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Κοντζιάς: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», αύριο στο Καλλιμάρμαρο. Χωρίς όρια η αλληλεγγύη και η ψυχή των ανθρώπων

Διαβάστε επίσης

«Η αλληλεγγύη και η ψυχή των ανθρώπων δεν έχουν όρια. Σώσαμε από τις φωτιές ό,τι μπορούσε να σωθεί για να μας στηρίξει να συνεχίσουμε» τόνισε στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, από τους πρωτεργάτες μαζί με τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, της αυριανής συναυλίας που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 8μμ για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας.

«Δεν είναι μόνο η έκταση των 600 χιλιάδων καμένων στρεμμάτων γης. Είναι και η καταστροφή των ψυχών των ανθρώπων που είχαν μάθει να ζουν στο δάσος και μέσα από αυτό, κάτι που δεν αναπληρώνεται με καμία ανασυγκρότηση και κανέναν τρόπο» είπε στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ευχαριστώντας την προσωπικά για την επιμέλεια της συναυλίας, όπως και τους καλλιτέχνες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης απέναντι στη μαζική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο κ Κοντζιάς τόνισε πως αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών άρχισε η προσπάθεια για τα αντιπλημμυρικά έργα, με την επισήμανση ωστόσο ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αντιδιαβρωτικές μελέτες, από πλευράς Δασαρχείου. «Έχουμε δυστυχώς αντίπαλο τη γραφειοκρατία, αλλά παλεύουμε να μείνουμε όρθιοι. Δώσαμε μάχη και καταφέραμε να σώσουμε το μισό δάσος, διαφορετικά η φωτιά θα είχε φτάσει έξω από τα λουτρά της Αιδηψού. Ευτυχώς, η αλληλεγγύη και η ψυχή των ανθρώπων δεν έχουν όρια. Σώσαμε ό,τι θα μπορούσε να σωθεί για να μας στηρίξει να συνεχίσουμε.
Η καταστροφή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας για δεκαετίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους.»

Ο κ Κοντζιάς έκανε ειδική μνεία στη στάση των καλλιτεχνών που θα ενώσουν τις φωνές τους αύριο στις 8 μμ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε μια συναυλία – κάλεσμα ευαισθησίας και γιορτής ενσυναίσθησης για τον πόνο του συνανθρώπου.

«Ήταν κοντά μας και τις ώρες της δοκιμασίας. Οφείλουμε να δώσουμε όλοι αύριο το παρόν για να απολαύσουμε υπέροχες ερμηνείες και να στηρίξουμε όσους έζησαν δραματικές στιγμές το καλοκαίρι.»

Σ.Σ. Τα έσοδα θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφιών στα παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών των δύο δήμων της Εύβοιας, για τη στήριξη της φοίτησής τους και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Επί σκηνής θα βρεθούν Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Πύξ Λάξ, Νατάσσα Μποφίλιου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα και Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης,Γιάννης Κότσιρας, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Κούτρας, Γιάννης Χαρούλης και ο Κώστας Χατζής.

Στην παρουσίαση θα είναι ο Θανάσης Αλευράς, η σκηνοθεσία έχει την υπογραφή του Άγγελου Τριανταφύλλου, ενώ την ευθύνη των ενορχηστρώσεων ανέλαβε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ανέλαβε αφιλοκερδώς την παραγωγή, ενώ ο Δήμος Αθηναίων προσφέρθηκε για την κάλυψη των παγίων αναγκών και τη διάθεση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών, ενώ στη ταξιθεσία θα βοηθήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Προπώληση εισιτηρίων από την http://www.ticketservices.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα