back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Κελαϊδίτης: Κάνουμε αγώνα δρόμου στην Εύβοια πριν μας βρει ο χειμώνας απροετοίμαστους

Διαβάστε επίσης

27-09-2021

Σε εφαρμογή έχει αρχίσει να τίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο έργων και εργασιών για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρειο Εύβοια, μετά τη λαίλαπα των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού.

«Κάνουμε αγώνα δρόμου να προλάβουμε πριν μας βρει ο χειμώνας απροετοίμαστους» είπε στον Αθήνα 984, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος για την Εύβοια, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Έχουμε ενεργοποιήσει πλέγμα αντιπλημμυρικών δράσεων με καθαρισμούς σε ποτάμια και ρέματα, ενώ το Κράτος με γρήγορες διαδικασίες προσπάθησε να βρει μια φόρμουλα άμεσης εκτέλεσης αντιδιαβρωτικών εργασιών στα πρανή των καμένων βουνών στους οικισμούς με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα , όπως η Λίμνη, το Αχλάδι και οι Ροβιές» τόνισε στον Γιώργο Αποστολίδη και σημείωσε πως λόγω της έκτασης των ζημιών, επιβάλλεται να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία και σε άλλες περιοχές.

Όπως εξήγησε «Οι συμβατικοί χρόνοι υλοποίησης των δημοσίων έργων είναι συνήθως από ένα έως δύο χρόνια. Όμως, μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή και στο φόβο για τα χειρότερα, καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθούν οι χρόνοι στο μισό ενδεχομένως και λιγότερο.»

Ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε ικανοποιημένος από τη διαδικασία εκταμίευσης αποζημιώσεων και των προκαταβολών, επισήμανε τη μέριμνα για τους ρητινοκαλλιεργητές, τονίζοντας ωστόσο ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν ώστε να κλείσουν οι πληγές και να ενισχυθούν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του νομού.

«Έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ, έχουν εκταμιευθεί προκαταβολές από συμπολίτες μας που έχασαν τις κατοικίες ή τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους, αλλά είναι χρονοβόρα η διαδικασία προκειμένου να πάρουν το 100% της στήριξης και να φτάσουν στο επίπεδο ζωής πριν από τις πυρκαγιές.
Για τους ρητινοκαλλιεργητές, που έχασαν παντελώς το εισόδημά τους, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα επταετούς απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ με σημαντικές αποδοχές- αρκετά πάνω από το βασικό μισθό- ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν στο δάσος που το γνωρίζουν και να έχουν ένα εισόδημα για τις οικογένειές τους. Είναι από τα πρώτα …παιδικά βήματα που προσπαθεί να κάνει η πολιτεία για τη στοχευμένη επούλωση των τραυμάτων τα οποία δημιουργήθηκαν. Έχουμε βέβαια ακόμη δουλειά μπροστά μας για να στηριχθούν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, όπως ξενοδόχοι, εστιάτορες ακόμη και οι κτηνοτρόφοι. …Η κατάσταση είναι δύσκολη. Σε αυτό όμως το περιβάλλον βλέπεις τη δύναμη και την ελπίδα στα μάτια του κόσμου και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό.»

Ειδική αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος στη συναυλία στήριξης των πυροπλήκτων στο Καλλιμάρμαρο, με πρωτοβουλία των Δήμων Ιστιαίας -Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας με τη συμμετοχή πλειάδας καλλιτεχνών.

«Θα γίνει μια σπουδαία συναυλία, που θα γράψει ιστορία.» υπογράμμισε, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής και ευαισθητοποίησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα