back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκατοντάδες επιδαπέδιοι κάδοι στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες επιδαπέδια καλαθάκια απορριμμάτων τοποθετεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ο δήμος Αθηναίων, για μια Αθήνα καθαρή. Η τελευταία επιχείρηση του δήμου με την τοποθέτηση επιδαπέδιων κάδων απορριμμάτων επικεντρώνεται στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα. Ήδη τοποθετήθηκαν εκατοντάδες κάδοι σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Πανόρμου και από χθες τοποθετούνται στην πλατεία του Αγίου Θωμά, δίπλα από το Λαϊκό νοσοκομείο.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, σημείωσε ότι συνολικά σε κεντρικές πλατείες και δρόμους του 7ου διαμερίσματος θα τοποθετηθούν 159 επιδαπέδιοι κάδοι και 149 επιστύλια καλαθάκια ( δηλαδή αυτά που τοποθετούνται σε κολώνες).

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικά την τοποθέτηση 2000 τέτοιων κάδων σε όλα σημεία της Αθήνας. Τα νέα καλαθάκια είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει το χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούργιους.

Οι δρόμοι που έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα νέοι επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι μεταξύ άλλων : Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Όθωνος, Αμαλίας, Μητροπόλεως, Σταδίου, Ακαδημίας, Κανάρη, Πατρ. Ιωακείμ, Μαρασλή, Ερμού , Βουκουρεστίου και οι πλατείες Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Συντάγματος, Κολωνακίου και Παλαιάς Βουλής .

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα