back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφορία: Οι προθεσμίες πληρωμών και διορθώσεων που λήγουν έως το τέλος του μήνα

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της εφορίας για χιλιάδες φορολογούμενους έφτασε καθώς μέχρι το τέλος του μήνα (την ερχόμενη Πέμπτη) λήγουν οι προθεσμίες πληρωμής μιας ακόμη δόσης του φόρου εισοδήματος, διορθώσεις δηλώσεων COVID από ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια που “κούρεψαν” από τον Μάρτιο 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021, η υποβολή των δικαιολογητικών από τις δικαιούχες επιχειρήσεις του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών και τέλος η επανένταξη για πληγέντες οφειλέτες στις ρυθμίσεις των 100-120 δόσεων .

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη στις 30 Σεπτεμβρίου εκπνέει ο χρόνος για:

*την 3η δόση Φόρου Εισοδήματος: Πρόκειται την 3η κατά σειρά δόση ,ενώ ακολουθούν άλλες 5 δόσεις φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ μέχρι στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

*τις δηλώσεις COVID για “κουρεμένα ενοίκια”: Αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν προκαταβολικά τις αποζημιώσεις για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιούλιο, και τώρα θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις COVID στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως το τέλος του μήνα. Επίσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει δυνατότητα για διορθώσεις ή υποβολή αρχικών δηλώσεων COVID για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

*το πρόγραμμα Επιδότησης Παγίων Δαπανών: Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών θα πρέπει μέχρι και την Πέμπτη να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος..

*την επανένταξη στην ρύθμιση χρεών με 100 -120 δόσεις: Περιθώριο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου έχουν οι οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία για να πληρώσουν τις 2 δόσεις (Αυγούστου – Σεπτεμβρίου) και έτσι να αναβιώσει η ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων που έχασαν. Βασική προϋπόθεση για την επανένταξη στη ρύθμιση είναι οι φορολογούμενοι να την απώλεσαν στο διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και τις 31 Ιουλίου του 2021, λόγω της πανδημίας. Οι δόσεις των προηγούμενων μηνών που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν για εξόφληση στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης .

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα