back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δένδιας και Παναγιωτόπουλος μετά από τον Μητσοτάκη στο Παρίσι – Αγορά τριών φρεγατών και αμυντική συμφωνία

Διαβάστε επίσης

“Ας κάνουμε λίγη υπομονή”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερωτήσεις εάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι θα γίνουν συζητήσεις και ανακοινώσεις για αγορά τριών γαλλικών φρεγατών και για αμυντική συνεργασία.

Στην γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη από σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρακαθήσει απόψε σε δείπνο εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κεντρικό θέμα της ατζέντας η αγορά από την Ελλάδα τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belharra και κορβετών τύπου Gowind, ενώ ο κ Μητσοτάκης  βρίσκεται στο Παρίσι προερχόμενος  από τη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου . Η έκθεση διοργανώνεται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος και μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά στην συμφωνία προμήθειας τριών γαλλικών φρεγατών, ενώ, στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν η πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών και κορβετών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Για την υπογραφή της συμφωνίας αναμένονται αύριο στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα  με την “Καθημερινή” αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για την πρόσκτηση  των νέων φρεγατών και των κορβετών,  γιαυτό και αναμένονται οι δυο υπουργοί ως συναρμόδιοι προκειμένου να υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η  αμυντική συμφωνία θα περιέχει στοιχεία ρήτρας αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα