back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βρετανία: Αναστέλλονται οι νόμοι περί ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση έλλειψης καυσίμων

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία ανέστειλε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού σήμερα για να επιτρέψει στους ανταγωνιστές προμηθευτές καυσίμων να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν την απάντησή τους στις ελλείψεις βενζίνης.

Οι Βρετανοί υπουργοί ανέστειλαν τους νόμους περί ανταγωνισμού για να επιτρέψουν στους προμηθευτές καυσίμων να μιλούν μεταξύ τους και να στοχεύουν στα πρατήρια βενζίνης που δεν έχουν καύσιμα, έγραψε σήμερα ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Times, Στίβεν Σουίνφορντ, σε μήνυμά του στο Twitter.

“Παρότι υπήρχε πάντα και εξακολουθεί να υπάρχει αφθονία καυσίμων στα διυλιστήρια και τους τερματικούς σταθμούς, γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ορισμένα ζητήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού”, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ μετά μια συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας.

“Για τον λόγο αυτό, θα θεσπίσουμε το Πρωτόκολλο κατάντη πετρελαίου για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μπορεί να μοιράζεται ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να εργάζεται από κοινού πιο αποδοτικά για να διασφαλίσει ότι ελαχιστοποιείται η διατάραξη”.

Παράλληλα η εφημερίδα Guardian γράφει σήμερα ότι ο βρετανικός στρατός θα μπορούσε να κληθεί να παραδώσει καύσιμα σε πρατήρια βενζίνης που έχουν έλλειψη καυσίμων σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα