back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Μία μέρα πριν τις κρίσιμες ομοσπονδιακές εκλογές, στη Γερμανία, που σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Άγκελα Μέρκελ, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση έχει πλέον περιοριστεί στη μία μονάδα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Σύμφωνα επίσης με δημοσκόπηση ,περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι θα τους λείψει η Άγκελα Μέρκελ, που διετέλεσε καγκελάριος της χώρας επί σχεδόν 16 χρόνια, αφού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μετά τις αυριανές εκλογές. Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα τους λείψει η απερχόμενη καγκελάριος. Αντίθετα το 38% δήλωσε ότι θα τους λείψει, ενώ 10% ήταν αναποφάσιστοι.

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε η είδηση ότι αντιεμβολιαστές προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό πάντα αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Επιβαρυμένη η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς χθες, οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε αναλογία πληθυσμού ήταν η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Πιερία και η Ξάνθη. Παρόλη την ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα lockdown στις περιοχές αυτές. Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παραμείνουν ανοιχτά.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί ηλικίας από 23 έως 37 ετών. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -973- γραμμ. κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -4.620- ευρώ και μοτοσυκλέτα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Φρίκη στην Κροατία. Ένας 56χρονος άνδρας θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε τα ξημερώματα τα τρία ανήλικα παιδιά του, σε ένα διαμέρισμα στο Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα που τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως πρόκειται για Αυστριακό που ζει στην Κροατία. Η αστυνομία, την οποία ειδοποίησαν συγγενείς του άνδρα, οι οποίοι είχαν ανακαλύψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αναγγελία του ότι προτίθετο να αυτοκτονήσει, επενέβη και βρήκε τα πτώματα των τριών παιδιών και τον πατέρα τους σε άσχημη κατάσταση. Τα δύο από τα τρία παιδιά, δίδυμα, ήταν ηλικίας 7 ετών, ενώ το τρίτο παιδί ήταν 4 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Η μητέρα των παιδιών, και πρώην σύζυγος του υπόπτου, δεν βρισκόταν στο Ζάγκρεμπ, όταν διαπράχθηκε το έγκλημα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα