back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας του ΟΑΕΔ για επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

Διαβάστε επίσης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, ο ΟΑΕΔ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη δημιουργία επτά Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του Οργανισμού στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, που θα εκπαιδεύσουν νέους 18-25 ετών στις ειδικότητες Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνίτη Επισιτισμού και Υπαλλήλου Εξυπηρέτησης Πελατών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου ενώ τα θεωρητικά μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Οι σπουδές είναι διετείς και απευθύνονται σε νέους και νέες από 18 έως 25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση και έχουν πτυχίο Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών επιπέδου Β2.

Οι Πειραματικές ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) και θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα