back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη και τελευταία δημόσια επιχείρηση της χώρας, καθώς με τη χθεσινή ανακοίνωση αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου δρομολογείται η είσοδος επενδυτών στο μετοχικό σχήμα της. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου κάτω του 51%.

Νωρίτερα, η ΔΕΗ είχε δημοσιοποιήσει την ανάλυση εσόδων και λειτουργικών δαπανών του Ομίλου, στην οποία καταγράφεται αύξηση της κερδοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ‘παραίτησή’ του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απόψε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνάντησής του με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ενώ για το Κυπριακό υπογράμμισε ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυσή του ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη δυσφορία που προκάλεσε στην Αθήνα η παρουσία του στα εγκαίνια του λεγόμενου “Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους Ταγίπ Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη λύπη του για την οδύνη, όπως είπε, που προκάλεσε στους Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, δήλωση που ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε απολύτως επεξηγηματική, τονίζοντας ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι απολύτως λήξαν.

Η εμπλοκή που προκλήθηκε οδήγησε στην ακύρωση της ξενάγησης του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Ελπιδοφόρο στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Θεραπεία με δύο μονοκλωνικά αντισώματα για δύο συγκεκριμένες ομάδες ασθενών με Covid 19 συνιστά διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αφορά όσους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία και όσους έχουν βαριά νόσο και αδυνατούν να αναπτύξουν τα δικά τους φυσικά αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου σε Αμερικανούς πολίτες 65 ετών και άνω και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, αλλά όχι σε νεότερους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Περιοριστικά μέτρα σε ισχύ από σήμερα στις 3 αυτές περιφερειακές ενότητες. Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας.

Ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ τα ποσά που δεν θα χρειαστεί τελικά να επιστρέψουν 550.000 επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι που συμμετείχαν στους επτά κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς μόνο το 1/3 των ποσών που εισέπραξαν χαρακτηρίζεται επιστρεπτέο και θα πρέπει να καταβληθεί από τις αρχές του χρόνου, είτε εφάπαξ -με έκπτωση 15%- είτε σε 60 μηνιαίες δόσεις από τον Ιανουάριο.

Το τελευταίο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της Κυριακής στη Γερμανία, ο λεγόμενος «Γύρος των Ελεφάντων», μπορεί να μην είχε εκπλήξεις, όμως, επικεντρώθηκε γύρω από θέματα που δεν είχαν έως χθες συζητηθεί όπως η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία. Στο μεταξύ, στις δύο μονάδες έχει πλέον περιοριστεί η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και της Χριστιανικής Ένωσης.

Και ο καιρός: Βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα. Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα