back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη. Απόψε ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Περισσότερα θα μας πει ο Απόστολος Χονδρόπουλος…

Τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε στους «Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Οι παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συνάντηση έγινε σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας στην Αίγυπτο και να αποσυμφορήσει την ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη τουρκική παραβατικότητα, κατά την οποία σκάφη του τουρκικού λιμενικού κινήθηκαν απειλητικά εναντίον σκαφών του ελληνικού λιμενικού.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στον δεύτερο γύρο των επαφών μεταξύ του Αιγυπτιακού και του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Όπως τόνισε, βασικός λόγος εξομάλυνσης είναι η παύση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Να πάμε τώρα στο πεδίο της πανδημίας. «Καμπανάκι κινδύνου», λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Περιοριστικά μέτρα σε ισχύ από σήμερα στις 3 αυτές περιφερειακές ενότητες. Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου σε Αμερικανούς πολίτες 65 ετών και άνω και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, αλλά όχι σε νεότερους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου.

Σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ , με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ‘παραίτησή’ του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έφεση άσκησε ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020. Τον Απρίλιο ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ και στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα τον καταδίκασε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

Και ο καιρός: Βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα. Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα