14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν νέα πεζοδρόμια – Σε εξέλιξη έργο αναβάθμισης προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη βελτιωμένη καθημερινότητα με έμφαση στην ασφάλεια και την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Με μία σειρά έργων μεγάλης κλίμακας, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν, τον περασμένο μήνα, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε δεκάδες δρόμους της πόλης. Ήδη, στην 3η δημοτική κοινότητα, έχει αποκατασταθεί η οδός Ηούς, ένα τμήμα της Τριών Ιεραρχών και βρίσκεται υπό κατασκευή η Αμφιπόλεως. Αντίστοιχα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα αποκαθίσταται το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονες εργασίες από 4 συνεργεία σε διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς και από ένα κινητό συνεργείο για μεμονωμένες ράμπες.

410 νέα πεζοδρόμια στα 7 δημοτικά διαμερίσματα

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα», προβλέπεται να δημιουργηθούν συνολικά 410 νέα πεζοδρόμια, στα 7 δημοτικά διαμερίσματα. Πρόκειται για έργο, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, που δίνει έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση των πεζοδρομίων, στη συγκράτηση των υψηλών θερμοκρασιών της πόλης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Για το λόγο αυτό, στα νέα πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά (ψυχρά και φυσικά), φιλικά προς το περιβάλλον και τον πολίτη.

Παράλληλα με την ανακατασκευή και τη συντήρηση, πραγματοποιούνται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, αλλά και διανοίξεις οδών που διευκολύνουν την ενίσχυση του πρασίνου, με τη φύτευση δέντρων στα συγκεκριμένα σημεία.

Μπακογιάννης: Μέλημά μας τα άτομα με αναπηρία και με προβλήματα στην όραση

«Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της σύγχρονης και φιλικής πόλης, αυτής για την οποία καθημερινά εργαζόμαστε στον Δήμο της Αθήνας. Τα σύγχρονα πεζοδρόμια που δημιουργούμε θα επιτρέψουν στους Αθηναίους, κάτι που θεωρούμε ότι θα έπρεπε από χρόνια να είναι αυτονόητο: Να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη τους και να την απολαμβάνουν. Πρώτιστο μέλημά μας σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα άτομα με αναπηρία και με προβλήματα στην όραση να μπορούν να κινούνται μέσα στην πόλη με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του έργου, λαμβάνονται ειδικά μέτρα προστασίας, ενώ σε οδηγούς και πεζούς προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εναλλακτικές οδοί διέλευσης για τη διευκόλυνση και ασφάλεια τους.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα