back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«ΕΓΩΙΣΤΕΣ»: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις Νύχτες Πρεμιέρας

Διαβάστε επίσης

Το ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «ΕΓΩΙΣΤΕΣ» φιλοξενείται στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στον κινηματογράφο Δαναό Ι (Λεωφόρος Κηφισίας 109, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου).

Στο ντοκιμαντέρ, 40 εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους, μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, τη δέσμευση, την πρώτη αποστολή, τα βαθύτερα συναισθήματα, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τις ανείπωτες εμπειρίες που έχουν βιώσει. Παράλληλα καταθέτουν τη μαρτυρία τους και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζονται τη ζωή τους αφηγούνται επίσης τη δική τους ιστορία. Πώς είναι η ζωή μαζί τους όταν επιστρέφουν από το πεδίο, αλλά και χωρίς αυτούς, όταν βρίσκονται σε αποστολή.

Το ντοκιμαντέρ «ΕΓΩΙΣΤΕΣ» πραγματεύεται την απόλυτη δέσμευση και αφοσίωση των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο στον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διερευνά, όμως, και το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έγινε η φωνή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για αυτή την ταινία και το αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, είναι ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στον εσωτερικό κόσμο των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο, μια βουτιά στον βαθύτερο εαυτό τους.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται στο πλαίσιο της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 50 χρόνια ιατρικής ανθρωπιστικής δράσης σε εστίες πολέμου, σε χώρες που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές και σε περιοχές που μαστίζονται από επιδημίες.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση εδώ.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Stéphane Santini – Géraldine André – Laurence Hoenig – Pierre-Yves Bernard
  • Παραγωγή: Philippe Santini – Anthony Zanta – Laurent Dethes Angéline Julien – Thierry Cottin – Jean-Christophe Prégevole – Lucille Favre – Fanny Hostettler – Eveline Meier – Juliette Blume – Florence Dozol – Nora Teylouni
  • Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος
  • Μετάφραση: Έλενα Χρηστοπούλου
  • Συγχρονισμός Υποτίτλων: Γεωργία Τσισμετζόγλου
  • Με τη συμμετοχή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα | © Aftermedia 2020

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα