back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυναμική παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο 2o Super Cup

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του ΕΣΑΚΕ, θα δώσει δυναμικά το «παρών» στη διήμερη γιορτή του Ελληνικού Μπάσκετ (2ο ΗNC COIN SUPER CUP) που θα διεξαχθεί στην Πάτρα (25-26 Σεπτεμβρίου) και θα συνδυαστεί με τη μαζική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, ο ρόλος του ΕΕΣ στο φετινό θεσμό του HNC COIN SUPER CUP θα είναι διττός. Αφενός θα παρέχει υγειονομική κάλυψη στο κοινό που θα παρακολουθήσει τις τέσσερις κορυφαίες αναμετρήσεις, αφετέρου εκπαιδευτές και ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του ΕΕΣ θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών (περιπτώσεις πνιγμονής, καρδιοπνευμονική ανάνηψη κ.α.) στην ανάπαυλα των αναμετρήσεων, στοχεύοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, εκπαιδευτές του ΕΕΣ θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε μικρούς αθλητές, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, των ακαδημιών της ΚΑΕ Προμηθέας.

Υπενθυμίζεται ότι στο θεσμό θα λάβουν μέρος οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της περασμένης σεζόν της Stoiximan Basket League (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λαύριο Megabolt, ΑΕΚ, Προμηθέας), ενώ όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημήτριος Τόφαλος».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα