back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι κινδύνου» ,λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η καθηγήτρια Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Σε φάση σταθεροποίησης και ίσως μικρής συρρίκνωσης βρίσκεται η επιδημία στην Ελλάδα, κάτι που βλέπουμε για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

“Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη”, διαβεβαίωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη που αποτυπώνει την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Σε 2.125 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα , εκ των οποίων 403 καταγράφηκαν στην Αττική και 345 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 151.279 τεστ ,με ποσοστό θετικότητας 1,40 %.
331ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 31 (ένας) κατέληξαν.

 

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΕΙΝΑΠ, προκαλεί η απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών να μην νοσηλεύουν στις κλινικές τους ασθενείς με κορονοϊό, όπως κοινοποίησε η Ιατρική Σχολή Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προειδοποιώντας ότι όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές, θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

 

Ποινική δίωξη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, συνέργεια στην αξιόποινη αυτή πράξη και παραβίαση μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοιού ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των τριών συλληφθέντων για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τις πράξεις που τους αποδιδονται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας .

 

Στροφή 180 μοιρών από την efood. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις, η Online Delivery ,η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα efood, ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως «διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση», καθώς και ότι «αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».

 

Mε τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα προχωρούν παρά την πανδημία και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία.

«Έχουμε περίπλοκα ζητήματα με την Τουρκία, πολύ δύσκολα ζητήματα νομικής φύσεως αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων μας ζωνών. Υπάρχει μόνο μία διέξοδος και αυτή είναι το Διεθνές Δίκαιο», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Έχουμε πει στην Τουρκία πως υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε τις διαφορές μας, χωρίς την αχρείαστη ένταση στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε , σημειώνοντας για το μεταναστευτικό ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία καθώς «η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί μία κατάσταση ανάλογη με ό,τι συνέβη το 2015», με τις ανεξέλεγκτες ροές.

 

Αρχισε η ανάκριση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο πρώτος μάρτυρας που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ήταν ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο διαμεσολαβητής μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα – με αναφορά του οποίου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ιστορίας -και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC για την προσπάθεια δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού .

 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλακαλώνα του δήμου Πλατανιά Χανίων Κρήτης.

 

Άμβλυνση της έντασης ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ διαφαίνεται, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των δύο κρατών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση του καιρού αναμένεται αύριο σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική,

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα