back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» για τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα – Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Θ. Πλεύρης και Μ. Γκάγκα

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται, προκαλώντας συναγερμό τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα. Με δεδομένη την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, καθώς και με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες που καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αύξησή του, καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

09:30: Συνάντηση στο ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων.

11:00: Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

12:30: Συνάντηση με τον πρωτοσύγκελο Ιάκωβο Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

15:00: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της περιοχής.

Eπιπλέον, στις 14:00 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα έχει συνάντηση με την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα