back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

M. Kαλαμπόκας: Δε χρειάζεται να τρέχουμε στο ΕΣΥ για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Για την εξυπηρέτησή τους είναι εδώ τα πολυδύναμα δημοτικά ιατρικά κέντρα

Διαβάστε επίσης

Τη μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των δημοτικών ιατρείων της πόλης, κληρονομιά της δημαρχίας Έβερτ, τα οποία ήδη λειτουργούν με επιπλέον προσωπικό και βελτιωμένες υποδομές, σε μια περίοδο αυξημένων υγειονομικών αναγκών λόγω πανδημίας, περιέγραψε στον Αθήνα 984 ο αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, Μάνος Καλαμπόκας.
Μιλώντας στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχεται στους γονείς να προγραμματίσουν τη δωρεάν διεξαγωγή πολλών απαραίτητων για τα παιδιά ιατρικών εξετάσεων(οδοντιατρικές, καρδιολογικές, οφθαλμολογικές) στα 3 πολυδύναμα κέντρα, το Καλφοπούλειο επί της οδού Σόλωνος 78 απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο και τηλ 210 3626587, στο 2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμίθ με τηλ επικοινωνίας 210. 9239865 και στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, στην οδό Χανίων, με τηλ 210. 8836200.
 «Δε χρειάζεται να τρέχουμε στο ΕΣΥ για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά,  τονίζοντας επίσης, πως καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλισθούν και άλλοι κατάλληλοι χώροι για τη λειτουργία  τριών ακόμα πολυδύναμων κέντρων στην 7η Δημοτική Κοινότητα και στα Πετράλωνα.
«Έχουμε ενισχύσει τα τμήματα των δημοτικών ιατρείων  με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Τα δημοτικά ιατρεία στήριξαν κι εξακολουθούν να στηρίζουν την κοινωνία και τις ευάλωτες ομάδες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο  διπλασιάστηκαν  οι επισκέψεις στα δημοτικά ιατρεία φθάνοντας στις 130.000 σε ετήσια βάση.»
Για τη νέα υπηρεσία δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά  έως 16 ετών, ο αντιδήμαρχος Υγείας επισήμανε πως «κλείνονται κατόπιν ραντεβού παιδιατρικές, καρδιολογικές εξετάσεις για παιδιά από 14 ετών και άνω, οφθαλμολογικές για άνω των 8 ετών και οδοντιατρικές εξετάσεις» σημειώνοντας ότι «Για ηλικίες έως 14 ετών θα πρέπει να υπάρχει σχετική παραπομπή παιδιάτρου.»

Ακόμα, ο κ Καλαμπόκας προανήγγειλε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πνευμονολόγων, νευρολόγων, ενδοκρινολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα