back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύμα εξώσεων έφερε το lockdown

Διαβάστε επίσης

Κατακόρυφη αύξηση σε ποσοστό 60% στις διαταγές απόδοσης μισθίου και στις εξώσεις.

Πρόβλημα για τις επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου παραμένει το ζήτημα των ενοικίων και των επαγγελματικών μισθώσεων. Μετά τον μήνα Μάιο, δηλαδή με την λήξη της πολύμηνης καραντίνας, καταγράφεται ένα άνευ προηγούμενου κύμα εξώσεων. Επαγγελματίες καταστηματάρχες που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα υψηλά ενοίκια, αλλά και εργαζόμενοι- ενοικιαστές σε διάφορους κλάδους που την περίοδο της καραντίνας επωφελήθηκαν του βοηθήματος της κυβέρνησης μόνο για τα προς το ζην.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει οφειλές από τους προηγούμενους μήνες – ακόμα και εκείνοι που εξυπηρετούσαν κανονικά τις υποχρεώσεις που τους αναλογούσαν για τα ενοίκια (δηλαδή την καταβολή του 60%) – και λένε ότι δέχονται πιέσεις από μερίδα ιδιοκτητών ενόψει της λήξης των μισθωτηρίων συμβολαίων ακόμα και για αυξήσεις.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι σε κλάδους που κατέβασαν ρολά την περίοδο της πανδημίας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με συσσωρευμένα χρέη από ενοίκια που αδυνατούν πλέον να καταβάλουν στους ιδιοκτήτες.

«Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αιτήσεις για διαταγή απόδοσης μισθίου και στις εξώσεις στο θεαματικό ποσοστό του 60%, καθώς παρατηρείται οικονομική δυσπραγία από τους μισθωτές να ανταποκριθούν στην καταβολή τους. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ζητούν δικαίως τα λεφτά τους. Η αύξηση αυτή εκδηλώθηκε μετά την άρση του “lock down”. Επομένως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κατσαρίδης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα