back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων έχει ξεκινήσει ο Υπουργός Εξωτερικών .Ο κ. Δένδιας στο περιθώριο της Συνέλευσης ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του ,για τα τελευταία περιστατικά τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, εστιάζοντας στην παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης.

Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα προς επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε απόψε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα η χώρα του θα έχει διαθέσιμο δικό της εμβόλιο για την Covid-19, το Turkovac.

Οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι δύο δήμαρχοι , Αθήνας – Κωνσταντινούπολης. Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη απευθυνθεί στις αμερικάνικες αρχές αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση Νοβάρτις, προκειμένου να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, διαβεβαίωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εξωστρέφεια σημαίνει δημιουργία πλούτου, ο οποίος διαχέεται σε όλη την ελληνική κοινωνία”, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΕξωστρέφειαςΑναφερόμενος στη συνολική οικονομική πολιτικη που παρουσιάστηκε στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ως πρόταγμα την “ανάπτυξη για όλες και για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, με πιο πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε κλάδους ανταγωνιστικούς

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι “η σημαντική αύξηση των εξαγωγών -εν μέσω πανδημίας- είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας”.

Να διερευνηθούν και μάλιστα τάχιστα, οι ενέργειες αντιεμβολιαστών- αρνητών που στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι εφαρμόζουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία ,για τη μη μετάδοση του κορωνοιού, ζητά με παραγγελία του προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής.

3.040 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα , 544 καταγράφηκαν στην Αττική και 449 στη Θεσσαλονίκη. 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 42 κατέληξαν .

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα για σύσκεψη στις έντεκα το πρωί με φορείς της πόλης ,μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η έφεση που είχε υποβληθεί από την Εισαγγελία κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού, δεν πρέπει να κριθεί εκ νέου προσωρινά κρατούμενος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

Στις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων, γνωστοποίησε η ΝΔ.

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για 1.000 νέες θέσεις εργασίας, με μηνιαία επιδότηση έως 550 ευρώ, για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω σε επιχειρήσεις στην Αττική και στο Νότιο Αιγαίο. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε δύο ομήρους μέσα σε ένα λεωφορείο, σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Γερμανίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας . Οι δύο όμηροι ήταν οδηγοί λεωφορείου.

Αναμένεται σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Μακρόν για τη συμφωνία για τα υποβρύχια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

ΚΑΙΡΟΣ

Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα ,με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα