back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σύννεφο καπνού σε περιοχές της Αττικής από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.30 τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη βιομηχανία χρωμάτων. Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνονται ραγδαία.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν κατά 11% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις αρχές απασχολούν και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα για σύσκεψη στις έντεκα το πρωί με φορείς της πόλης.

3.040 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με ποσοστό θετικότητας 0,76%. 42 ασθενείς κατέληξαν, 333 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η παραλλαγή Δέλτα, που έχει εντοπιστεί σε 185 χώρες μέχρι σήμερα, έχει σχεδόν εκτοπίσει τις τρεις προηγούμενες παραλλαγές, την Άλφα, τη Βήτα και τη Γάμμα, οι οποίες πλέον αποτελούν λιγότερο από το 1% των κρουσμάτων στα οποία γίνεται ανάλυση του γονιδιώματος, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την προστασία δασκάλων, καθηγητών αλλά και όλων των προσώπων που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βαγγέλης Ζαχαρής. Αφορμή ήταν οι συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες σε βάρος εκπαιδευτικών από αρνητές-αντιεμβολιαστές.

Επεκτείνει στους 5 μήνες το Freedom pass σε νέους η κυβέρνηση από τρεις που προβλέπονταν αρχικώς. Με σχετική τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς το πακέτο των 50 δωρεάν GB σε νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα παραμείνει ενεργό επί πεντάμηνο.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας μετά τα ερωτήματα και τις αντιδράσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και των ιδιωτών οδοντιάτρων για το πρωτόκολλο επίσκεψης στα ιατρεία τους.

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα προσέρχονται κανονικά, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ωρών. Τα παιδιά θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες παράγουν τα εμβόλια για την COVID-19 ότι επιτείνουν μια «κρίση άνευ προηγουμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και τις καλεί να διανείμουν δύο δισεκατομμύρια δόσεις στις φτωχές χώρες.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων έχει ξεκινήσει και ο υπουργός Εξωτερικών.

Από σήμερα η ανάρτηση των 6,5 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Εκτιμάται οτι θα εισπραχθούν 2,6 δισ. ευρώ σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου μαζί με τη δεύτερη ως τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς πρόστιμο.

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος δεν θα διαφέρει σε σχέση με πέρυσι, ενώ μειωμένο φόρο θα πληρώσουν φέτος επιπλέον 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των χαμηλών εισοδημάτων που είχαν την περσινή χρονιά.

Περιορισμένες υλικές ζημιές προκάλεσε, σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Μελβούρνη.

Τοίχοι κυρίως σε παλιά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ διατάχθηκε εκκένωση σε ουρανοξύστες. Το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή του Mansfield, 190 χλμ βόρεια της Μελβούρνης.

Και ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα