back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Οι αλλοδαπές καθαρίτριες μπορούν να αξιοποιήσουν το «εργαλείο»που τους παρέχει ο νόμος του 2016

Διαβάστε επίσης

Τη δυνατότητα οι 25 με 27 αλλοδαπές καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων,των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, να αξιοποιήσουν το «εργαλείο»που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, υπέδειξε στους συνηγόρους τους, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στη Βουλή επί της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για νέα ετήσια παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων καθαριστριών ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι η πρόσληψή τους προσκρούει στο Σύνταγμα και ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν,βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής. «Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες,η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος», παρατήρησε ο υπουργός , λέγοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων ,σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς.

Επίσης,ο κ.Βορίδης εισηγούμενος την τροπολογία για τρίμηνη παράταση (έως τις 31 Δεκεμβρίου) των συμβάσεων, όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας,ξεκαθάρισε ότι αυτή θα είναι η τελευταία παράταση. « Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση», τόνισε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα