13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τι λένε οι Αθηναίοι για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στην εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Σε δύσκολο «γρίφο» εξελίσσεται για την κυβέρνηση η στάση γονέων και μαθητών σε πολλά δημοτικά και γυμνάσια, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με το νόμο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στην εκπαίδευση και την διενέργεια self test, σαν μέτρα πρόληψης για την διασπορά του ιού.

Την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προς το αυστηρότερο, για όσους γονείς προτρέπουν ή αναγκάζουν τα παιδιά τους να μην εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού στα σχολεία, ζητά η πλειοψηφία των γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν στα ίδια σχολεία.

Οι περισσότεροι γονείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του 9.84, δηλώνουν ότι αυτή η κατάσταση και τα ευτράπελα στα σχολεία με τους αρνητές γονείς, παρατηρείται από την περασμένη σχολική χρονιά και απλά το πρόβλημα ήρθε πάλι στην επιφάνεια.

Οι περισσότεροι γονείς μαθητών στα σχολεία καταδικάζουν την στάση των αρνητών σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι όμηρος των ολίγων και της απερισκεψίας τους να αντιμετωπίσουν το θέμα ως ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».
Παράλληλα, η πλειοψηφία θεωρεί «ακραία απαράδεκτη ενέργεια των αρνητών γονέων που επιλέγουν την μήνυση σε δασκάλους και καθηγητές που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο και τις οδηγίες των επιστημόνων».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα