back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο

Διαβάστε επίσης

Για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο ενημέρωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος που έκανε επιστημονικές έρευνες εντός της οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το ερευνητικό σκάφος με σημαία Μάλτας βρισκόταν μόλις 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης σε μια θαλάσσια περιοχή που είναι οριοθετημένη από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία της 6ης Αυγούστου 2020.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα της «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Όπως σχολίασε, πρόκειται για μια εικόνα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση η οποία είχε ως βασικό θέμα το Αφγανιστάν και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την τριμερή αμυντική σύμπραξη ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας.

Σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομόλογους του από την Αλγερία και την Σαουδική Αραβία, ενώ θα συμμετέχει και σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα