back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η εξωστρέφεια είναι το άλλο όνομα της αλλαγής και της προόδου και η αλλαγή όπως έλεγε ο Ηράκλειτος είναι το μόνο σταθερό στοιχείο της ζωής. Εμείς τολμάμε, αλλάζουμε, νικάμε και προχωράμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

 

Να διερευνηθούν και μάλιστα τάχιστα, οι ενέργειες αντιεμβολιαστών- αρνητών που στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι εφαρμόζουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία ,για τη μη μετάδοση του κορωνοιού, ζητά με παραγγελία του προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου

η οποία , καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία.

 

Σε 3.040 ανέρχονται τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα , εκ των οποίων 544 καταγράφηκαν στην Αττική και 449 στη Θεσσαλονίκη. 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 42 κατέληξαν .

 

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα για σύσκεψη στις έντεκα το πρωί με φορείς της πόλης ,μετά τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

 

Σκληρή γλώσσα προς όσους χρησιμοποιούν δημόσιο βήμα αφήνοντας υπόνοιες ότι ο εμβολιασμός δεν είναι η λύση, άφησε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ,επί της τροπολογίας για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.

Να κάνει αυτοκριτική για να δει τί πήγε λάθος και η χώρα μας είναι στις τελευταίες θέσεις από πλευράς αριθμού εμβολιασμένων, συνέστησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη γενναίας επένδυσης στο ΕΣΥ

 

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας ,ύστερα από ερωτήματα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και των ιδιωτών οδοντιάτρων, αναφορικά με το πρωτόκολλο επίσκεψης στα ιατρεία τους.

Σύμφωνα με αυτό , ο συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά. Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος .Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.

 

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ο κ. Δένδιας στο περιθώριο της Συνέλευσης ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του ,για τα τελευταία περιστατικά τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, εστιάζοντας στην παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης.

Τη στάση της Τουρκίας στηλίτευσε και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά . Όπως αναφέρει σε δήλωσή της «εάν γίνει τελικά η συνάντηση, του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν , οφείλει ο Ελληνας Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο, ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

 

Οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι δύο δήμαρχοι , Αθήνας – Κωνσταντινούπολης. Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία.

 

Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η έφεση που είχε υποβληθεί από την Εισαγγελία κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού, δεν πρέπει να κριθεί εκ νέου προσωρινά κρατούμενος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

 

Από αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 νέες θέσεις εργασίας, με μηνιαία επιδότηση έως 550 ευρώ, για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω σε επιχειρήσεις στην Αττική και στο Νότιο Αιγαίο. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

 

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο αγόρι, τραυματίστηκαν το πρωί από πυρά αγνώστου ,έξω από μίνι μάρκετ στην Ουάσιγκτον , ανακοίνωσε η αστυνομία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας. Ο ύποπτος καταζητείται.

ΚΑΙΡΟΣ
Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού στη χώρα ,με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες και στην Αττική. ..

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα