13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

20 χορευτές στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης για μια δράση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάστε επίσης

Το Flux Laboratory Athens με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης διοργανώνει μια χορευτική δράση – αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981 για να διαδώσει και για να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Το Flux Laboratory Athens επέλεξε την ημέρα αυτή για να τιμήσει την οικουμενικότητα και ευαισθησία του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου, περνώντας στην αιωνιότητα ως ένα μουσικό σύμβολο ειρήνης και δημοκρατίας.

Αντλώντας από το τραγούδι «Είμαστε δυό», η χορογράφος και χορεύτρια Μαρκέλλα Μανωλιάδη προσκάλεσε 20 χορευτές να εργαστούν από κοινού σε μια ξεχωριστή περφόρμανς προορισμένη για τον δημόσιο χώρο. Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18.30 θα ενωθούν για να χορέψουν στην Πλατείας Αγίας Ειρήνης ως μια συμβολική πράξη ανοιχτή στο κοινό.

«Είμαστε ένας απέραντος, βαθύς ποταμός που διαρκώς βαθαίνει, που αδιάκοπα πλαταίνει και πλουτίζει καθώς προχωρεί προς αυτή την ατελείωτη, την πλατιά θάλασσα, που είναι η παγκόσμια συνεργασία μέσα σε μια παγκόσμια ειρήνη, ξάστερη, στέρεη, τελειωτική».

Μίκης Θεοδωράκης

Απόσπασμα από: Η γενιά μας. Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο στη Μόσχα, καλοκαίρι 1957 Από το βιβλίο: Θεοδωράκης Μίκης, Πολιτικά, Θεωρία και Πράξη

Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Μουσική: Mikis Theorodakis Orchestra (Live at the Kallimarmaro Stadium, Athens) – «Είμαστε δυό».

Μία πρωτοβουλία του Flux Laboratory Athens
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετία στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα