back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Χαρίτσης: Η ΝΔ είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλάει για κόστος, αυτή άδειασε τα ταμεία, οδήγησε σε απώλεια του ΑΕΠ και σε ανθρωπιστική κρίση

Διαβάστε επίσης

«Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει παρεμβάσεις, κοινωνικού ή οικονομικού χαρακτήρα, μόνιμη επωδός από την πλευρά της ΝΔ είναι να ρωτάει για το κόστος αυτών των μέτρων. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε ήταν κοστολογημένα, ρεαλιστικά και αντιμετωπίζουν μεγάλα κρίσιμα ζητήματα» δήλωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

« Η ΝΔ είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλάει για κόστος καθώς αυτή άδειασε τα ταμεία, οδήγησε σε απώλεια του ΑΕΠ κατά 25% και σε ανθρωπιστική κρίση»

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι το μείζον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας επισημαίνοντας: «βρίσκεται σε εξέλιξη μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία – στην οποία να θυμηθούμε ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο αείμνηστος Κώστας Μίχαλος- προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκή ρύθμιση η οποία θα συμπεριλαμβάνει και μερική διαγραφή του χρέους. Εμείς το μέτρο αυτό -το οποίο θα ισχύσει άπαξ- το έχουμε κοστολογήσει στο 1,7 δισ ευρώ επιφέροντας πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα τόσο στο να μην κλείσουν επιχειρήσεις όσο και στα δημοσιονομικά»

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ όπως εκφράστηκε από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου  ότι με μια πρώτη ματιά τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι 5 δις αλλά 11 δις υπογράμμισε «Καλό είναι στη ΝΔ να αφήσουν τις πρώτες ματιές, να γίνουν πιο σοβαροί και να κάνουν πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση όπως εμείς που είπαμε ότι από τα 3,5 δις των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μόνο τα 400 εκατ. αφορούσαν σε νέα μέτρα κι αυτά κυρίως σε μεγάλα εισοδήματα όπως αυτό της γονικής παροχής που έφτανε τα 800.000 ευρώ.

Εμείς αντιστρέψαμε την πυραμίδα και ανακοινώσαμε μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων και των εργαζομένων. Εμείς απευθυνόμαστε στα μικρομεσαία στρώματα σε μια συμμαχία εργαζομένων – μικρομεσαίων και όχι στους λίγους»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα