back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Εταίρο ζωτικής σημασίας και τον παλαιότερο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών” χαρακτηρίζει τη Γαλλία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον απόηχο της απόφασης του Παρισιού να ανακαλέσει τους πρεσβευτές του από την Ουάσιγκτον και την Καμπέρα για διαβουλεύσεις στο Παρίσι, μετά τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια, Ηνωμένων Πολιτειών – Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα προσθέτει ότι η Ουάσιγκτον ευελπιστεί η συζήτηση να συνεχιστεί στο ανώτερο επίπεδο τις επόμενες ημέρες, ιδίως στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα. Και το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι της προκάλεσε λύπη η απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Καμπέρα για διαβουλεύσεις στο Παρίσι, διαβεβαιώνοντας ότι αποδίδει μεγάλη αξία στη διμερή σχέση και θα επιδιώξει να συνεχίσει τον διάλογο σε πολλά άλλα ζητήματα.

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σημειώνοντας ότι η χώρα μας γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις ξένες επενδύσεις και υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς, όπως είναι ο τουρισμός. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πεπεισμένος “ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη και δεσμεύτηκε για “βιώσιμη οικονομία με τερματισμό της υπερφορολόγησης για τη μεσαία τάξη”.

Τη σταθερή δέσμευσή τους στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και στον στόχο του περιορισμού αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο.

Τροποποιήσεις και σήμερα στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από και προς το αεροδρόμιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια μεταξύ τέσσερις παρά τέταρτο έως τέσσερις και τέταρτο.

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ με θετική τάση από τη βαθμίδα ΒΒ με σταθερή τάση, κάνοντας λόγο για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας φέτος και για σημαντική πρόοδο στη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων των τραπεζών. “Η αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί” σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και σημειώνει ότι ένας από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023.

2.255 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 352 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 322 (ποσοστό 91,48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Κατέληξαν άλλοι 39 άνθρωποι. Με συμπτώματα κορονοιού νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τέσσερις μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ, σε συνολικά 29 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα ως τις 8 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Το πρωί θα επισκεφθεί την Έκθεση και θα έχει συναντήσεις με τη Διοίκηση και εργαζομένους. Το βράδυ θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Δωρεάν οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις σε παιδιά παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε τρία Πολυδύναμα Κέντρα – Δημοτικά Ιατρεία, σε Σόλωνος, Κυψέλη και Νέο Κόσμο. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα