back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Βραδιές ταινίας» για παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων στον Κινηματογράφο ΑΒ στα Πατήσια

Διαβάστε επίσης

Μία έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου, καθώς το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας* σε μια μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση, τους προσκαλεί στον Κινηματογράφο ΑΒ για δύο κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια!

Το αγαπημένο θερινό σινεμά με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων, ανανεώθηκε και άνοιξε και πάλι τις πόρτες του το φετινό καλοκαίρι έπειτα από 31 χρόνια, «φωτίζοντας» κυριολεκτικά και μεταφορικά τη γειτονιά των Πατησίων και συμπληρώνοντας τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης με τον πιο μοναδικό τρόπο. Την διαχείριση του κινηματογράφου ΑΒ έχει αναλάβει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γνωρίσουμε τον Τζακ και τον ξεχωριστό μικρό του αδελφό στην τρυφερή οικογενειακή κωμωδία “Ο Αδελφός μου Κυνηγά Δεινόσαυρους”, που απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2020.
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στους λιλιπούτειους σινεφίλ με ένα πρόγραμμα από ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με απίθανες ιστορίες γεμάτες χρώμα, περιπέτεια, αξέχαστους ήρωες και πολύ (πολύ) γέλιο!
Διεύθυνση: Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.
Αγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/athicff/
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας “Ο Αδελφός μου Κυνηγά Δεινόσαυρους” (Stefano Cipani, 2019)
Mε ελληνικούς υπότιτλους – Διάρκεια 102’ – Για παιδιά από 12 ετών – Ώρα έναρξης 20:30
Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο βιβλίο που αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο στην Ιταλία, το “Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους” (Stefano Cipani, 2019) είναι μια χιουμοριστική οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζίο, ο μικρός αδελφός του Τζακ, έχει Σύνδρομο Down. Ο Τζακ πιστεύει από μικρός τους γονείς του, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Τζίο είναι ιδιαίτερος και έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Όμως καθώς ο Τζακ μεγαλώνει, ο θαυμασμός του για το διαφορετικό αδερφό του, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους δεινόσαυρους, δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα αίσθημα ντροπής. Όταν ο Τζακ ξεκινά το Γυμνάσιο και συναντά την πρώτη του αγάπη, την Αριάνα, δεν της αποκαλύπτει την αναπηρία του Τζίο, και μάλιστα τον διαγράφει από τη ζωή του για τα μάτια των άλλων, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Ο Τζακ θα χρειαστεί να μάθει ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς όταν απαρνιέσαι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου και ο αδερφός του θα του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής με την πρωτότυπη ματιά του και την απρόσμενη σοφία του.
Σαββατο 18 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινιών μικρού μήκους “Οι 7 Σκανταλιάρηδες και άλλες ιστορίες”
Με ελληνική μεταγλώττιση – Διάρκεια: 68’ – Για παιδιά από 5 ετών – Ώρα έναρξης 20:30
Ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με απίθανες ιστορίες γεμάτες χρώμα, περιπέτεια, αξέχαστους ήρωες και πολύ γέλιο! Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε επτά άτακτα κατσικάκια που κάνουν το σπίτι άνω-κάτω, τη Ματίλντα που θέλει να γίνει το πιο έξυπνο κορίτσι στον κόσμο, τον Μπιπ, ένα υπερπροστατευτικό ρομπότ με την καλύτερη του φίλη Τουίτ και τον Ντάγκι με το τηλεσκόπιο του, που θα μας ξεναγήσει στα μυστικά του γαλαξία (εκεί όπου δεν υπάρχουν πολλές τουαλέτες…).

*Οι κινηματογραφικές προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος και οι φορείς του (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ΟΠΑΝΔΑ), με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα