back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λ. Κατσίκας: Να δώσουμε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη οθόνη

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», επιστρέφει. Δίνει το παρόν για 27η χρονιά, με 146 ταινίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, πρεμιέρες, παράλληλες εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις στο πρόγραμμά του που θα διαρκέσει από 22 Σεπτεμβρίου- 3 Οκτωβρίου και είναι προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική προπώληση από το viva.gr.

«Καλώ το κοινό να δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στη κινηματογραφική αίθουσα και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Ξεκινάμε προσπαθώντας να γυρίσουμε σε μια κανονικότητα με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών, όπως και πέρυσι» λέει στον Αθήνα 984, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» Λουκάς Κατσίκας.

Στη συνέντευξή του στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου προσδιορίζει, μεταξύ άλλων, ως μεγάλο στοίχημα την προστασία της κινηματογραφικής εμπειρίας και τη συντήρηση της απόλαυσης στη σκοτεινή αίθουσα, σε μία δύσκολη συνθήκη, λόγω πανδημίας. Και υπενθυμίζει πως «οι «Νύχτες Πρεμιέρας» ήταν από τα ελάχιστα Φεστιβάλ παγκοσμίως, που κατόρθωσαν την προηγούμενη χρονιά εν μέσω πανδημίας να διεξαχθούν στο φυσικό τους χώρο.»

Μιλώντας για την «επιτακτική» όπως τη χαρακτηρίζει «ανάγκη επιστροφής του κοινού στους κινηματογράφους ύστερα από μια διαδικασία μεγάλης εσωστρέφειας», αναφέρει πως «το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος στις χειμερινές αίθουσες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ιντεάλ, στο Δαναό, στο Τριανόν και – για πρώτη φορά φέτος- στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την επιτρεπόμενη χωρητικότητα βάσει των μέτρων, ενώ προστέθηκαν και θερινές αίθουσες Λαΐς, Ριβιέρα, Αίγλη, Στέλλα, Σινέ Φλερύ.»

Να σημειωθεί πως η νέα συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αρχίζει σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2021 με δύο προβολές στο λιμάνι του Πειραιά: Το «Τhe Artist» του Μισέλ Xαζναβίσιους και το «Γύρνα Πίσω» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου «οι Ιστορίες για Αγρίους» και τα «Παράσιτα», όλες με δωρεάν είσοδο.

Υπάρχει και μια διπλή προβολή μέσα στο Δημοτικό Θέατρο με πρεμιέρες δύο ταινιών, στη μία από τις οποίες θα παραστεί ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ari Folman για να παρουσιάσει το νέο του φιλμ κινουμένων σχεδίων «Που να βρίσκεται η Άννα Φρανκ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα