back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Oι προκλήσεις και οι κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι Μεσογειακές χώρες θα είναι από τα κεντρικά θέματα της Συνόδου των ηγετών των κρατών μελών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ήδη στην Αθήνα βρίσκεται η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ενώ σήμερα αναμένονται ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ, για την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη. Από φέτος θα συμμετάσχουν η Σλοβενία και η Κροατία.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, λόγω της Διάσκεψης Κορυφής.

Για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από διάφορους φορείς και οργανώσεις κατά της διάσκεψης στην πλατεία Συντάγματος.

Τροποποιήσεις δρομολογίων του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, λόγω άφιξης υψηλών πολιτικών προσώπων στο Αεροδρόμιο, από σήμερα έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Την ανησυχία τους για τη στασιμότητα που εμφανίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55, εξέφρασαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, αντιθέτως, απένειμαν εύσημα στους φοιτητές κάνοντας λόγο για «πρωταθλητές του εμβολιασμού».

«Ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες», είπε, η κ. Γκάγκα. Η κ. Παπαευαγγέλου, μίλησε για ύφεση αυτή την στιγμή, αλλά επισήμανε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια διαφορετική εικόνα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

2.322 νέα κρούσματα εκ των οποίων 505 στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν τους 359, ενώ 42 κατέληξαν.

Σε ισχύ περιοριστικά μέτρα σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, λόγω των υψηλών κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα.

Ποινική προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας με αφορμή την αναδημοσίευσή τους από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα ζητηθεί η συνδρομή της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Η Γαλλία είναι «ζωτικός σύμμαχος» των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή του Ινδοειρηνικού, διαβεβαίωσε απόψε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της σύναψης τριμερούς συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, που προκάλεσε την οργή του Παρισιού.

Οι ΗΠΑ θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή του Ινδοειρηνικού, τόνισε ο κ. Μπλίνκεν μετα τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Αυστραλίας.

Η νέα συμμαχία, η αποκαλούμενη AUKUS, έχει σαφώς στόχο να αντικρούσει τις εντεινόμενες φιλοδοξίες της Κίνας στην περιοχή.

Αμηχανία την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες. Μετά την παραδοχή του εκπροσώπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, ότι η Ε.Ε. δεν ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία αυτή, τη λύπη του εξέφρασε και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ λέγοντας ότι «θέλουμε να ενημερωθούμε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η συμφωνία.

Το ζήτημα της συμφωνίας θα συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε σκάνδαλο με «στημένες» εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας εμπλέκεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για την οικονομική κατάσταση της Κίνας.

Σύμφωνα με την αναφορά της νομικής εταιρείας WilmerHale, η κ. Γκεοργκίεβα, η οποία το 2017 ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας καθώς και ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος άσκησαν πιέσεις στους υπαλλήλους της Παγκόσμιας τράπεζας ώστε «να κάνουν συγκεκριμένες αλλαγές στα δεδομένα της Κίνας, σε μια περίοδο που η Παγκόσμια Τράπεζα επιζητούσε τη στήριξη του Πεκίνου για μια μεγάλη αύξηση του κεφαλαίου της.

Για «κάλπικες υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που έρχονται, με στόχο να συγκαλυφτούν τα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου», έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «το ταμείο της ενεργειακής μετάβασης, είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη» γιατί ο λαός «καταλαβαίνει ποιος πληρώνει και ποιος εισπράττει από αυτό». Για τις πολιτικές στη δημόσια υγεία επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή, αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «η θυσία της υγείας του λαού στο βωμό των κερδών μίας χούφτας ιδιωτικών ομίλων, πηγαίνει χέρι – χέρι με τις βάρβαρες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις συνολικά στο σύστημα υγείας».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα