back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα για τη Σύνοδο των EUMED Φον ντερ Λάιεν, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroMed9), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 15:30 με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο και στις 17 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED, στην οποία θα λάβουν μέρος: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Draghi, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenković, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Robert Abela, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Janez Janša και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Augusto Santos Silva.

Πριν την έναρξη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ομόλογό του της Κροατίας, Andrej Plenković στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi στις 14:15 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι δηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 19:40, ενώ στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EuroMed9 θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Aπόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα