back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής: Με «λουκέτο» απειλεί ο δήμος λόγω μεγάλου όγκου εργασίας

Διαβάστε επίσης

Με «λουκέτο» της πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής από τις 31 Οκτωβρίου απειλεί ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς καθώς όπως αποκαλύπτει στον Αθήνα 9.84 οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο εργασίας, ενώ οι όμοροι δήμοι που εξυπηρετούνται από αυτήν καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος κωφεύουν στα αλλεπάλληλα αιτήματα του για ενίσχυση του προσωπικού ή κατάτμηση των υποχρεώσεων ανά δήμο.

«Η πολεοδομία μας πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετεί τους γύρω δήμους. Έχω ζητήσει από όλους τους συναδέλφους μου να με στηρίξουν με προσωπικό για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται πολίτες και επιχειρήσεις και μόνο ο δήμος Χαλανδρίου που έστειλε τρεις υπαλλήλους. Όλοι οι άλλοι δείχνουν αδιαφορία», δηλώνει ο κ. Ζορμπάς και καταλήγει: «Τώρα έχω πάρει την απόφαση μου και η πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής στις 31 Οκτωβρίου, που λήγει η μία από τις πολλές παρατάσεις λειτουργίας της με την παρούσα μορφή, θα πάψει να εξυπηρετεί υποθέσεις άλλων δήμων πλην του Χαλανδρίου και βέβαια της Αγίας Παρασκευής. Θα βάλω λουκέτο γιατί η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους άλλους τομείς και η πολεοδομία να μην μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά της γιατί «πνίγεται»».

Να σημειωθεί ότι με τον νόμο του Καλλικράτη το 2011 η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής εξυπηρετεί σήμερα τους δήμους Βριλησσίων, Πεντέλης, Χολαργού – Παπάγου, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης. Βέβαια το 2011 είχε 67 υπαλλήλους και σήμερα έχει 16!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σήμερα να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις, ελλιπέστατοι έλεγχοι και η ποιότητα των υπηρεσιών να μην είναι στα επίπεδα άλλων δήμων που έχουν δικές τους πολεοδομικές υπηρεσίες μόνο για τις πόλεις τους.

Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής έχει στείλει αιτήματα σε όλους τους δήμους που εξυπηρετούν οι υπηρεσίες της να συνδράμουν με προσωπικό προκειμένου να μπορεί η πολεοδομία να λειτουργήσει σωστά. Επιπλέον έχει ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος να δημιουργήσει πολεοδομικές υπηρεσίες στους παραπάνω εξυπηρετούμενους δήμους, όπως συμβαίνει και σε εκατοντάδες άλλους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκεντρωθεί η υπηρεσία και να μειωθεί ο φόρτος εργασίας.

 

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα