back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίνα Γκάγκα: Θέλουμε να εμβολιαστούν σε ποσοστό 100% τα άτομα μεγάλης ηλικίας και οι ασθενείς

Διαβάστε επίσης

«Μας ενδιαφέρει να πιάσουμε το 100% του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες και τα ευπαθή άτομα», είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για ύφεση αυτή την στιγμή, αλλά τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια διαφορετική εικόνα, καθώς θα αυξηθούν τα self tests.

«Το 53% των κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών», είπε σημειώνοντας ότι «συχνότερο αίτιο μετάδοσης στην κοινότητα είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά».

«Σύμφωνα με τα δεδομένα, η εμβολιαστική κάλυψη των άνω των 60 ετών είναι σταθερή, δεν παρουσιάζει άνοδο και αυτό είναι μια δυσοίνωση εξέλιξη», είπε, για να χαρακτηρίσει θετική την «υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των εφήβων μας και των φοιτητών».

«Υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων και τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Έχουμε περίπου 18% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης. Ο αριθμός των διαγνώσεων είναι αναμενόμενο να αυξηθεί σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Από τέλη Σεπτεμβρίου, η μεταδοτικότητα αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα χρησιμοποιούμε περισσότερο τους κλειστούς χώρους», είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα