back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτοι τριγμοί μετά τη νέα συμφωνία στον Ειρηνικό μεταξύ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας με στόχο την οικοδόμηση κοινού μετώπου κατά της αυξανόμενης κινεζικής επιρροής.

Οι αντιδράσεις ήρθαν από Νέα Ζηλανδία Κίνα και Γαλλία μετά μάλιστα και την ακύρωση από την Αυστραλία του γιγαντιαίου συμβολαίου για την κατασκευή 12 συμβατικών υποβρυχίων Attack αξίας 31 δισ. ευρώ, το 2016 και σημερινής αξίας 90 δισ. Ευρώ. Το Παρίσι μιλάει για “έλλειψη συνοχής” στην δομική συνεργασία με την Αυστραλία καταδικάζοντας την απόφαση. Ως απόφαση ανάγκης χαρακτήρισε την ακύρωση της κατασκευής των υποβρυχίων ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισο.

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι Γάλλοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. Η συμφωνία προκάλεσε οργή στο Παρίσι, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η πρώτη αντίδραση του Πεκίνου ήρθε από την πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον. Οι χώρες δεν πρέπει να οικοδομούν μπλοκ αποκλεισμού που στοχεύουν ή βλάπτουν τα συμφέροντα τρίτων ανέφερε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιου Πενγκού.

Με τη σειρά της η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την απαγόρευση εισόδου πυρηνικών πλοίων στα χωρικά της ύδατα.

Χειμώνας φωτιά αναμένεται να είναι ο φετινός καθώς ακριβότερο κατά 20% σε σχέση με πέρσι εκτιμάται πως θα ξεκινήσει να πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η τιμή του θα φθάσει στα 1,05 ευρώ το λίτρο, στο 1,10 ευρώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και γύρω στο 1,20 – 1,25 ευρώ το λίτρο στα νησιά .

Σε αναπροσαρμογή του επιδόματος θέρμανσης οδηγείται η Κυβέρνηση καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου έρχεται να προστεθεί στην εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 90%.

Τον Δεκέμβριο 700.000 νοικοκυριά θα λάβουν το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022 περίπου με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ίσχυαν πέρσι.

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανάρτηση στην πλατφόρμα του TAXIS, των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τα οποία δεν θα περιέχουν καμμιά αλλαγή φόρου σε σχέση με πέρυσι εκτός ειδικών περιπτώσεων, με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας δόσης να γίνεται μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr.

Ξεκίνησε η σταδιακή διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων . Στόχος είναι να έχουν παραδοθεί από τις αποθήκες στα φαρμακεία μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων του κορονοιού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα των πολλών τεστ που πραγματοποιούνται. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Αττική ενώ περιοχές της επικράτειας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων.

Ήδη μίνι lockdown εφαρμόζονται σε αρκετές περιοχές, ενώ στο ίδιο καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Σχέδιο για την αύξηση των παιδιατρικών κλινών, σε περίπτωση που νοσήσουν περισσότερα παιδιά και χρειαστούν νοσηλεία στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μελετά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη.

Μέχρι την Παρασκευή οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Κατά 81% μειώθηκε ο αριθμός των διαμενόντων στα νησιά τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των συνολικά διαμενόντων στην επικράτεια, παρουσιάζεται μειωμένος κατά 49% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020.

Φθηνό φορητό τεστ αντισωμάτων που μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια μόνο μέσα σε πέντε λεπτά αν κάποιος έχει στον οργανισμό του αντισώματα κατά του κορονοϊού ανέπτυξαν ερευνητές του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ. Το τεστ αναλύει δείγμα από αίμα ή από σάλιο ενώ μπορεί να «πιάσει» ακόμη και χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances» και σχεδιάζουν κλινική δοκιμή για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα του σε πραγματικές συνθήκες. Αν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής θα ζητήσουν έγκριση για την κυκλοφορία του στην αγορά, με κόστος κάτω του ενός δολαρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα