back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, «την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος ,για την ανάπτυξη για την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη» θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα στην ομιλία της στην 85η ΔΕΘ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Κλειστή αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το ύψος της Βουλής, λόγω πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας.

 

Την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού, και δη των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, τονίζουν κυβέρνηση και ειδικοί ,δεδομένου και του ανοίγματος των σχολείων.

Μέχρι την Παρασκευή οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 2.422, εκ των οποίων 543 καταγράφηκαν στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 182.830 τεστ με ποσοστό θετικότητας 1,32 %.

Υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 364 ,ενώ 37 ασθενείς κατέληξαν.

 

Τη δέσμευση για δωρεά επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες, έως τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης στο Στρασβούργο. ”Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εξελιχθεί σε πανδημία των ανεμβολίαστων”, επεσήμανε.

 

Μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και μουσικής πρόκειται να εφαρμοστεί σε Καβάλα, Δράμα, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, λόγω αύξησης κρουσμάτων και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Οι περιοχές αυτές εντάσσονται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

 

Το ζήτημα της κάλυψης κλινών στα δημόσια Νοσοκομεία, για όσα παιδιά νοσήσουν από Covid-19 και χρειαστούν νοσηλεία, εξετάζεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Με μπάχαλο σε σχολεία και ανοχύρωτο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είναι επιταχυντής της πανδημίας», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει : «Η κυβέρνηση αυτή είναι πια πηγή κινδύνου για την ελληνική κοινωνία και η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρή για να τη χειρίζονται τόσο ανεύθυνοι υπουργοί με τόση αβάσταχτη ελαφρότητα».

 

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να κοινοποιήσει σε ιστοσελίδα δημοσίευμα με ονόματα μαθητών Νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες.

Τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής , ενώ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ

 

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του με σημαντικές αλλαγές σε πρωτοκλασάτα υπουργεία προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον. Τρεις υπουργοί αποχώρησαν από την κυβέρνηση .

Η Λιζ Τρας αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών και αφήνει το υπουργείο Εμπορίου.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ μετακινείται από το ΥΠΕΞ στο υπ. Δικαιοσύνης και χρίζεται αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Μάικλ Γκόουβ αναλαμβάνει υπουργός για τη Στέγαση, τις Κοινότητες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διατηρεί επίσης την υπουργική ευθύνη για την Ένωση (των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου), και τις εκλογές.

Εκπληξη αποτελεί η παραμονή της Πρίτι Πατέλ στο υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την αρνητική εικόνα των αριθμών ρεκόρ παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα βρετανικά παράλια από τις γαλλικές ακτές.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα