back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με «όπλο» τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να ανασχέσουν το κύμα της πανδημίας. Παράλληλα, τονίζουν την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού, και δη των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, δεδομένου και του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 2.422, εκ των οποίων 543 εντοπίζονται στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 182.830 τεστ με ποσοστό θετικότητας 1,32 %. Υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτσαν τους 364 ,ενώ 37 ασθενείς κατέληξαν

 

Τη δέσμευση για δωρεά επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες, έως τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης στο Στρασβούργο. ”Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εξελιχθεί σε πανδημία των ανεμβολίαστων”, επεσήμανε.

 

Μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και μουσικής πρόκειται να εφαρμοστεί σε Καβάλα, Δράμα, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, λόγω αύξησης κρουσμάτων και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Οι περιοχές αυτές εντάσσονται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Το ζήτημα της κάλυψης κλινών στα δημόσια Νοσοκομεία, για όσα παιδιά νοσήσουν από Covid-19 και χρειαστούν νοσηλεία, εξετάζεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

 

Περίπου στο 75%, το ποσοστό των φοιτητών που έχει εμβολιαστεί για κορονοιό, όπως ενημέρωσε τη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, εισηγούμενος τροπολογία για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας, θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές.

«Με μπάχαλο σε σχολεία και ανοχύρωτο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είναι επιταχυντής της πανδημίας», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει : «Η κυβέρνηση αυτή είναι πια πηγή κινδύνου για την ελληνική κοινωνία και η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρή για να τη χειρίζονται τόσο ανεύθυνοι υπουργοί με τόση αβάσταχτη ελαφρότητα».

 

Σε ύφεση και τα δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική ,σε Μενίδι και Καλαμο .

 

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η κίνηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να κοινοποιήσει σε ιστοσελίδα δημοσίευμα με ονόματα μαθητών Νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες.

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι “πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά, έντονα αντέδρασε και το Κίνημα Αλλαγής ,δια στόματος Παναγιώτη Βλάχου.

«Φαίνεται ότι η ανοχή του πρωθυπουργού προς τα επαναλαμβανόμενα «λάθη» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι ανεξάντλητη» έγραψε στο τουίτερ ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ: «Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, σε σχόλιό του

 

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη, έρχεται όλο και πιο κοντά η ανάγκη για τη νέα αλλαγή», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία στην αποψινή ομιλία της στην 85η ΔΕΘ θα παρουσιάσει το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, «την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος για την ανάπτυξη για την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη».

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα